Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Již vzhůru, bratři této galaxie, slyšte burcování Legie!, František Kotleta: Operace Petragun (Legie 08)

operace petragun legie

Kapitán Moravec a jeho parta museli v rámci boje s enlily čelit již mnohým vesmírným netvorům, včetně jiných pozemšťanů. Nyní je ovšem dostihl stín jejich vlastního vychloubání. Vše se dá však napravit a toho bohdá nebude, aby český vesmírný hrdina nedotáhl mezihvězdnou válku do konce.

Parta odbojářů se nakonec dokázala dostat na planetu sloužící jako základna mezidruhové legie, která bojuje proti Společenství. Ze začátku jsou vítáni jako hrdinové, ale zároveň také pozemské pobočce přinášejí zklamání, jelikož navzdory vlastní propagandě nestojí v čele mocné flotily. Aby byli tedy nejen oni, ale všichni pozemští exulanti respektováni jako legitimní část vzbouřeneckých sil, musí nějaká plavidla obstarat. Zbývá tedy jednoznačné řešení. Ukrást vyráběné křižníky přímo z výrobních hal na planetě Ereškigal. To zní jednoduše, že? Začíná masivní operace, pojmenovaná podle slavného mimozemského tance Petragun.

Po návratu na Zemi v předešlém díle Mrtvá schránka navštěvujeme opět exotické prostředí a František Kotleta nového mimozemského světa patřičně využívá. V jeho podání báječně ožívá planeta s temnou atmosférou, tentokrát v industriálním duchu, aniž by však autor zapomněl okouzlit čtenáře kulisami vesmíru, v němž dovádějí různorodé vesmírné národy.

Série Legie:

  1. František Kotleta: Operace Thümmel (Legie 01)
  2. Kristýna Sněgoňová: Amanda (Legie 02)
  3. Kristýna Sněgoňová: Šprti a frajeři (Legie 03)
  4. František Kotleta: Rudý vrabčák (Legie 04)
  5. František Kotleta: Aga (Legie 05)
  6. Kristýna Sněgoňová: Pán Hor (Legie 06)
  7. Kristýna Sněgoňová: Mrtvá schránka (Legie 07)
  8. František Kotleta: Operace Petragun (Legie 08)

Kotleta ví, jak si vyhrát s protagonisty, kteří museli přirůst k srdci jemu i fanouškům série. Dočkáme se tak řady napůl vážných, napůl komických situací. Dobrým příkladem může být chvíle, kdy naši hrdinové zaútočí na místní průmysl pokusem o založení odborů. Na druhou stranu se vrátí i některé starší vedlejší postavy, a díky nim se odhalují celkové souvislosti. Ovšem fanouškům série zřejmě především utkví v hlavě bohatá přehlídka akčních sekvencí, jimž nechybí tradiční vtipné hlášky. A i když zhruba v polovině se děj stává dočasně nepřehledným, celkově dokáže Operace Petragun jak pobavit, tak posunout příběh kupředu.

Osmá kniha ze série pokračuje v té lepší tradici tohoto fenoménu, jelikož opět dokáže využít drastických i humoristických prvků tak, aby měl člověk pocit, že čte zase něco nového. Opakovaně se přesvědčujeme, že i příběh „pokleslého“ žánru může přinést jímavé momenty a nyní jsme připraveni vydat se v dobrodružství následujícího vyprávění až na samotný konec vesmíru…

  • František Kotleta: Operace Petragun (Legie 08)
  • Epocha, 2023
  • Obálka: Jiří Arbe Mińovský
  • 320 stran, 339 Kč (v e-shopu Fantasye již za 305 Kč)
14. dubna, Jiří Kábrt

Legie 08 - Operace Petragun

 Legie 08 - Operace Petragun
Vložit do pytle na zboží  Koupit 339 Kč 305 Kč