Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Jak se zbavit prokletí? , Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 08 (Čarodějova nevěsta 8)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 08

Osmý svazek populární manga série Čarodějova nevěsta vzal útokem pulty českých knihkupectví. Po dramatické sedmičce na čtenáře čeká daleko vážnější svazek, ve kterém se Čise musí vyrovnat s následky. Autorka staví hrdiny před důležité rozhodnutí. Dokáže se Čise vyrovnat s tím, co jí její nové prokletí přinese?

Čise a Eliasovi se alespoň do nějaké míry podařilo odvrátit hrozbu, které čelila Dračí říše. Mladý drak byl zachráněn, avšak za strašlivou cenu. Čise na sebe převzala děsivé Dračí prokletí, které je prakticky nezlomitelné. Roky života, které má dívka před sebou, se tak rychle zkrátí. Čise však navštíví nečekaná návštěva ze světa čarodějnic, která by přeci jen mohla mít odpověď na to, jak kletbu zlomit.

Proradný čaroděj Cartaphilus mezitím spřádá plány, jak se zbavit svého vlastního prokletí. Právě Čise by mohla být tou osobou, která mu pomůže. Elias má o kletbě své učednice své vlastní představy a chce ji zachránit za jakoukoli cenu. I když ho za to Čise bude nenávidět. Dosud nepolíben lidskými emocemi tak Elias postupně ochutnává zbrusu novépocity, které se mu ani za nic nelíbí. Podaří se Čise a Eliasovi najít lék dřív, než bude příliš pozdě?

Za jakou cenu?

V srpnu na pulty českých knihkupectví dorazil v pořadí již osmý svazek manga série Čarodějova nevěsta z tvorby Kore Jamazaki. Kouzelná fantasy série, z které magie přímo dýchá, si mezi řadami českých fanoušků nachází stále více příznivců. Autorčina originální kresba je na pohled velmi příjemná a rozhodně přispívá k celkové čtenářské pohodě, a to i přes vážnost některých scén. Část příběhu, která se točí kolem invaze do Dračí říše a dračího prokletí se pomalu ale jistě blíží ke svému konci a osmý svazek připravuje půdu pro epické vyvrcholení v tom devátém.

Série Čarodějova nevěsta

Sám o sobě se nese osmý svazek spíše v pomalejším rázu a točí se okolo dračího prokletí a způsobu, jak se ho zbavit. Autorka tak dokazuje, že to svým postavám rozhodně nehodlá nijak ulehčit a že každé vítězství přichází i s nějakou ztrátou. Díky tomu se může soustředit i na rozvíjení vztahů mezi postavami, které v předchozím díle až tak nevyniklo. Fanoušci říše víl si přijdou na své – hrdinové se do ní totiž na nějaký čas vrací. Jamazaki také přináší zbrusu novou rasu, se kterou se Čise až dosud nesetkala – lóži čarodějnic, která bude hrát větší roli v další části příběhu.

Manga nejen pro muže

I když Čarodějova nevěsta nepatří k těm nejakčnějším manga sériím, které u nakladatelství Crew vychází, i tak k formátu japonského komiksu přivedla celou řadu čtenářů, kteří se s tímto médiem nikdy nesetkali. Konkurentem jí může snad být jen Zaslíbená Země Nezemě, která u nás zažila nevídanou popularitu. Čeští čtenáři pak díky skvělému překladu Anny Křivánkové mají možnost zkusit i série, které nejsou primárně určeny pouze pro mužské čtenáře jako například střílečka Gantz.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

Epické finále, ve kterém se Čise postaví svému prokletí a konfrontuje Cartaphila, vyšlo v devátém svazku již v listopadu minulého roku (pokud vám tato informace snad unikla). Čekání na desátý svazek, který by měl vyjít již v únoru, si čtenáři tak mohou zkrátit zhlédnutím anime adaptace, jež má v současnosti 24 epizod a 3 speciály. Přináší s sebou magickou atmosféru v živých barvách a úžasný soundtrack, které v manze nelze nalézt.

Čarodějova nevěsta nadchne všechny, kteří hledají zajímavý a netradiční fantasy příběh plný magie s netradiční kresbou a dobře propracovanými postavami.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 08 (Čarodějova nevěsta 8)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Kore Jamazaki
  • 184 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
28. ledna 2020, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 08

Čarodějova nevěsta 08
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč