Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Gemina – Když se celý vesmír ocitne ve válce mocností!, Amie Kaufmanová, Jay Kristoff: Gemina (Akta Illuminae 2)

Kaufmanová Amie a Kristoff Jay: Akta Illuminae 2 - Gemina

Skoková stanice Heimdall již není to, co bývala. Z bezpečného útočiště vesmírných poutníků se stala krvavá jatka. Poklidné dny šedé všednosti vystřídají boje o přežití. BeiTech přichází, aby tohle místo smetl z vesmírného prostoru jednou pro vždy. Nikdo a nic ho nezastaví. Žádní lidé nezůstanou ušetření, ženy, děti i starci podlehnou mocnému hněvu téhle světové korporace. Zničí stanici i celý vesmír, pokud tím dosáhne kýžené odplaty. Její hněv a nenávist totiž sahají opravdu daleko.

Hanna je tátův mazánek, zhýčkaná holčička místního velitele, která vždy dostane všechno, co si jen umane. Nik je bývalý trestanec s ne příliš dobrou minulostí, jejíž stíny ho pronásledují do dnes. Ti dva se zcela náhodou potkali díky Prachu, moderní vesmírné droze. Jenže jejich setkání nemělo být jen náhodné. Osud je svedl dohromady z jednoho prostého důvodu – mají bojovat a pokusit se zachránit svůj domov i všechny, na kterých jim kdy záleželo.

Koncem listopadu to byl přesně rok od té doby, co světlo světa spatřila Akta Iluminae, první díl této vesmírné trilogie. Jistě, sci-fi příběhů je na současné knižní scéně poměrně mnoho a zdá se, že jen opravdu málo z nich dokáže svého čtenáře něčím zaujmout. Jenže u Iluminae to bylo jiné, tahle kniha si vás získala na první pohled a u Geminy se její kvality jen potvrdily.

Opět vás přivítá nádherné zpracování, díky němuž si knihu prostě musíte pořídit. Úryvky ze soukromých internetových chatů, tajná emailová korespondence, přísně tajné vládní spisy. Zkrátka netradiční příběh s dokonalým obsahem. Oproti pilotnímu dílu ale disponuje Gemina větším množstvím psaného textu, což rozhodně není na škodu, ba právě naopak. Knížka je sice pěkný tlouštík, ale díky plastovým deskám drží perfektně pohromadě a snadno se uchopí do ruky.

Pokračování vesmírného dobrodružství servíruje čtenáři pod nos nepřeberné množství nejrůznějších postav, z nichž si mnohé opravdu oblíbí. Kromě obyvatelů skokové stanice Heimdall se ale budete moci setkat i s oblíbenou dvojicí z prvního dílu. A vyjma dvojnožců se dočkáte také zvířecích tvorů, jmenovitě kraviček, které budou mít v záchraně vesmíru svou nepostradatel­nou roli!

Amie Kaufmanová v pěti bodech

  1. Narodila se v Irsku, ale vyrůstala v australském Melbourne.
  2. Studovala irskou historii.
  3. Nyní se věnuje anglické literatuře a píše eseje o Shakespearovi.
  4. Žije v Austrálii s manželem a psem Jackem.
  5. V roce 2015 se spojila s J. Kristoffem a začali spolu sepisovat trilogii Akta Iluminae.

Gemina je dokonalým pokračováním pěkně nadupané trilogie. Nechybí jí totiž ten správný náboj, díky němuž akce ze stránek přímo tryská. Už tak kvalitní první díl ještě o kousek překonává. Navíc potěší skutečnost, že se oba příběhy odehrávají ve stejné časové ose, a celý děj si tudíž vychutnáte ještě o to víc.

Tuhle young adult sci-fi pecku prostě musíte mít, krom skvělého počtení totiž získáte i opravdový skvost do své knihovny. A to se vyplatí, ne?

  • Amie Kaufmanová, Jay Kristoff: Gemina (Akta Illuminae 2)
  • CooBoo, 2017
  • Překlad: Richard Podaný
  • Obálka: Shutterstock
  • 672 stran, 369 Kč (v e-shopu Fantasye již za 332 Kč)
13. ledna 2018, Anastasja Vištalová

Akta Illuminae 02 - Gemina

Akta Illuminae 02 - Gemina
399 Kč 359 Kč