Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Felicia Day prozradila, jak být tím správným podivínem, Felicia Day: Jak (ne)být divný na netu

Day Felicia: Jak (ne)být divný na netu

Vždycky byla jiná než ostatní. V dětství neměla skoro žádné kamarády, nechodila do školy a učila se pouze doma se svým bratrem. Jejím největším koníčkem, u kterého vydržela sedět hodiny a hodiny, byly počítačové hry. Internet, v té době na úplném počátku, se pro ni stal novým náboženstvím. V dospělosti se pak z ní stala herečka, scénáristka a jedna z nejpopulárnějších průkopníků online zábavy. Felicia Day.

Ve své knize Jak (ne)být divný na netu Felicia zachytila svůj život. Její vypravování začíná u neobvyklého dětství a pokračuje přes studia na vysoké škole, ohromnou popularitu ve světě sociálních sítí, její marné pokusy stát se herečkou a především osobní boj proti předsudkům a zažitým zvyklostem. Než se ale stala slavná, musela vyrůst a domácí výchova měla velký vliv na její současný život. Se svým bratrem se učili doma a sami. Učili se to, co je bavilo a co jim přišlo zajímavé a jejich rodiče tento netradiční způsob velice podporovali. Felicia měla i to štěstí, že žila v době, kdy svět objevil kouzlo virtuálního světa. Díky online hrám tak mohla utíkat do světa plného neohrožených bojovníků a našla tu nejednu spřízněnou duši.

Felicia nikdy neodmaturovala, ale může se pyšnit dvěma vysokoškolskými tituly. Studium hudby a matematiky ale nebyl její životní sen. Tím bylo herectví. Bohužel ale neměla štěstí na pořádnou roli, a tak se místo toho stala závislou na hře World of Warcraft a snila o tom, že jednou se objeví něco, co ji vytrhne z letargie. A díky tomu a spoustě dalším náhodám vznikl online seriál The Guild. Seriál o lidech, jakým je Felicia. Seriál o herních šílencích a zapálených geecích.

Při čtení tohoto memoáru je až neuvěřitelné, že se hereččin příběh opravdu stal. Z obyčejné dívky odvedle, která se na vysoké snažila dostat ty nejlepší známky z nejtěžších předmětů, se stala doslova modla. Felicia, která byla těžce závislá na PC hrách, teď v současné době spolupracuje s velkými softwarovými společnostmi a v několika počítačových hrách dokonce hraje.

Felicia Day v pěti bodech

  1. Narodila se v roce 1979 v Alabamě.
  2. Kromě matematiky studovala na vysoké škole i hru na housle.
  3. Hrála vedlejší role v seriálech Buffy, přemožitelka upírů, Heuréka nebo Lovci duchů.
  4. Získala několik ocenění za nejlepší internetová videa.
  5. Stála za vznikem mini-série Dragon Age: Redemption.

Svůj příběh zachytila s velkým humorem, a to jak ty veselé chvíle, tak i ty neveselé. V jejím podání totiž není vůbec nic špatného na tom, když strávíte deset hodin v kuse děláním něčeho, co vás baví. A je jedno, jak divné to je. Tento memoár je totiž na jednu stranu i skrytým poselstvím pro současnou i budoucí generaci. Pro člověka je důležité, aby si šel za svými sny a aby dělal to, co ho baví a především ho dělá šťastným. A je opravdu jedno, jestli váš sen je sedět dvacet čtyři hodin u počítačových her nebo cestovat po celém světě. Každý jsme svým vlastním způsobem divní a hlavně, nejsme v tom sami.

Čtení knihy Jak (ne)být divný na netu by se dalo přirovnat ke dlouhému pokecu s dobrým kamarádem. Felicia je plná energie a tím je jí plná i celá kniha. A není to jen životní příběh jedné tuctové herečky, která ráda po nocích pařila World of Warcraft. Sociální sítě v současné době patří k našemu životu, ať už chceme nebo ne a Felicia ukazuje, jak je lze využít. A to nejen k zábavě, ale i k zamyšlení na současným světem nebo nad sebou samými.

  • Felicia Day: Jak (ne)být divný na netu
  • Jota, 2016
  • překlad: Petra Šmídová
  • obálka: Veronika Cágová
  • 274 stran, 298 Kč (v e-shopu Fantasye již za 268 Kč)
22. května 2016, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Jak (ne)být divný na netu

Jak (ne)být divný na netu
298 Kč 268 Kč