Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Famfrpál v průběhu věků ve zbrusu novém kabátku, Joanne K. Rowlingová: Famfrpál v průběhu věků

Rowlingová Joanne K.: Famfrpál v průběhu věků - nové vydání

Harry Potter letos oslavil v červnu své 20. výročí od vydání Kamene mudrců, což vyvolalo mezi fanoušky neskonalé nadšení. Do oslav se zapojilo i nakladatelství Albatros, které na jeho počest znovuvydalo tři nejznámější bradavické učebnice. Na své si tak přijdou i milovníci nejznámějšího kouzelnického sportu, jelikož nového kabátku se dočkal i Famfrpál v průběhu věků.

Famfrpál je jednou z věcí, která neodmyslitelně patří do kouzelnického světa. Nejznámější kouzelnický sport je pro kouzelníky stejně důležitý jako fotbal či lední hokej pro mudly. Patří mezi jednu z nejvíce vypůjčovaných knih v knihovně bradavické školy čar a kouzel. Tato příručka obsahuje vše, co by správný fanoušek měl vědět – od historie létajícího koštěte, samotného Famfrpálu, původu Zlatonky či pravidel až po nejznámější britské a zahraniční týmy.

Vzhůru do nebes!

J. K. Rowlingová je autorkou jedné z nejznámějších dětských fantasy vůbec. Harry Potter si získal srdce celé generace, která s ním vyrůstala a nadále si získává i tu další. Kromě sedmidílné fantasy je Rowlingová také autorkou tří doplňkových učebnic, které s jejím fiktivním světem kouzel přímo souvisejí. Jedná se o Bajky barda Beedleho, Fantastická zvířata a kde je najít a výše zmíněný Famfrpál v průběhu věků. Na rozdíl od Bajek, které spadají spíše pod beletrii, je Famfrpál koncipován jako učebnice či příručka pro ty, které v ústřední sérii zaujal stejnojmenný kouzelnický sport.

J. K. Rowlingová v pěti bodech

  1. Britská autorka, známá především díky sérii příběhů o Harrym Potterovi, která se nyní dočkala i ilustrovaného zpracování.
  2. Krom sedmidílné ságy vydala spisovatelka i doplňkové příběhy jako Famfrpál v průběhu věků či Fantastická zvířata a kde je najít.
  3. Fantastická zvířata se v roce 2016 dočkala i filmového zpracování, postavy pomáhala dotvářet sama Rowlingová.
  4. Jedná se o 12. nejbohatší ženu v Británii.
  5. Je také autorkou detektivní série Volání Kukačky, kterou však píše pod pseudonymem Robert Galbraith.

Uvnitř se autorka nejprve zabývá vývojem létajícího koštěte, které je nedílnou součástí celé hry, a pokračuje s historií samotného famfrpálu. Je třeba podotknout, že je kniha celkem popisná a obsahuje velké množství fiktivních historických faktů a pravidel. Zajímavější částí jsou samotná pravidla a to, jak se měnily míče, se kterými se „dnes“ hraje. Pro fajnšmekry je uveden i list nejoblíbenějších britských famfrpálových mužstev, která jsou velmi často zmiňována v samotné potterovské sérii.

Jonny Duddle v hlavní roli

Famfrpál v průběhu věků tedy bude skvělou pomůckou pro ty, kteří chtějí nahlédnout a sem tam se něco nového dozvědět. Vše doplňují velmi povedené ilustrace, které má na svědomí Jonny Duddle, autor obálek nového vydání Harry Pottera, které vyšlo taktéž u Albatrosu. Zdařilé grafické zpracování doplňuje i všitá látková záložka, která ladí k celkovému designu a čtenáři zpříjemní čtení.

Pomyslnou třešničkou na dortu jsou i vyjádření fiktivních důležitých čarodějů ze světa HP, která vskutku pobaví, či výpůjční lístek z bradavické knihovny, který čtenář nalezne na začátku knihy. Milým zpestřením je i předmluva ředitele Bradavic, Albuse Brumbála. Navíc výtěžek z prodeje této knihy putuje britské nadaci Comic Relief, která pomáhá lidem jak z Velké Británie, tak i těm z těch nejchudších zemí na světě.

Famfrpál v průběhu věků je jednoduše knihou, která nesmí chybět v knihovně žádnému milovníkovi světa Harryho Pottera a famfrpálu.

  • Joanne K. Rowlingová: Famfrpál v průběhu věků
  • Albatros, 2017
  • překlad: Pavel Medek
  • obálka: Jonny Duddle
  • 144 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
18. července 2017, Kateřina Kopišťová

Famfrpál v průběhu věků - nové vydání

Famfrpál v průběhu věků - nové vydání
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč