Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Epické finále vrcholí, Sui Išida: Tokijský ghúl 14 (Tokijský ghúl 14)

Išida Sui: Tokijský ghúl 14

Fanoušci kultovní manga série Tokijský ghúl se konečně dočkali. Na pulty českých knihkupectví dorazil již čtrnáctý, závěrečný díl, ve kterém se příběh Kanekiho Kena na nějakou dobu uzavře. Bitva mezi inspektory z ÚPG a ghúly z Anteiku se tak dočká epického finále. Kdo stane na vítězné straně? Přežije Kaneki střet s největším esem, které Holubice mají?

Panu Jošimurovi a jeho kolegům z Anteiků rychle ubíhají síly a zdá se, že bitva bude zvrácena ve prospěch Inspektorů z ÚPG. Postarší ghúl, vystupující pod krycím jménem Sova, se ale rozhodně nenechá zahanbit a do ochrany svých nejbližších vloží maximum. Nikdo ale nepočítal s Jednookou sovou, která se na bojišti záhy objevuje. Suzuju a Šinoharu tak čeká souboj na život a na smrt, který možná nepřežijí.

Kaneki mezitím čelí inspektorovi Amonovi, který se chce stále pomstít za smrt svého kolegy Mada. I když už poznal, že se Kaneki od ostatních ghúlů liší, i přesto ho chce porazit a zabít. Kaneki se tak musí rozhodnout, zda do boje půjde na sto procent a zda je ochotný přinést náležité oběti. Amon ale není jediný, koho by se měl bát. V záloze totiž čeká eso ÚPG, Kišó Arima… Geniální inspektor, na kterého nikdo nemá.

Kdo je v právu?

Čtrnáctý a závěrečný svazek Tokijského ghúla konečně dorazil na pulty českých knihkupectví a fanoušci nemohou být šťastnější. Všemi oblíbená manga série se tak po dlouhém čekání konečně dočká konce. Příběh z dílny Suie Išidy, zasazený do světa, ve kterém po boku lidí žijí ghúlové, krvelačná monstra živící se lidským masem, si čtenáře získala nejen realistickou a místy dost krvavou kresbou, ale i promyšleným příběhem, ve kterém nechybí akce, napětí, romantika a v neposlední řadě i morální zamyšlení nad tím, co vůbec obnáší lidskost. K úspěchu bezesporu přispěl i skvělý překlad Anny Křivánkové, která má na kontě řadu překladů dalších manga sérií, které u Crwe vycházejí.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování, které obsahovalo dvě série a dva speciály, se manga dočkala v roce 2014. V roce 2018 byla odvysílána série třetí a čtvrtá.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

I přes akčnější ráz celého svazku se autor zaměřil také na psychologii svých postav a ukázal, jak moc se od prvního dílu změnily. To se týká též vztahů mezi nimi – čtenáři se mohou těšit na srdcervoucí scény, které nenechají nikoho chladným. Išida mistrně vystihl obě nepřátelské strany, je tudíž velmi těžké si vybrat, komu fandit. Obě totiž jednají v právu a je těžké soudit, která z nich má pravdu. Na scénu také přichází postavy, jež dostanou více prostoru v plánované spin-off sérii :re.

Něco končí, něco začíná

Po ne zrovna povedené anime adaptaci závěru série se fanoušci konečně dočkali vytouženého konce, který v mnohých jistě zanechá trpkou chuť. Původní série je sice u konce, už v červnu ale nakladatelství Crew chystá první díl spin-off série, která začíná nějakou dobu po ukončení čtrnáctého svazku. Právě na konci tohoto svazku mohou čtenáři nalézt krátkou ochutnávku toho, co je v nové sérii čeká. Jedna bitva skončila, válka ale nikterak. Co se na Kanekiho a jeho přátele chystá tentokrát?

Mimo spin-off série :re u Crwe taktéž vyšla první česky vydaná light novela k manze – Tokijský ghúl: Dny, ve které lze nalézt šest krátkých povídek ze světa Tokijského ghúla, a to hned z několika úhlů pohledu (nechybí Hinami, Labužník či Hide). Čekání na nové svazky spin-offu si čtenáři mohou prozatím zkrátit, a to na vlastní nebezpečí sledováním anime adaptace (anime dostal i spin-off :re) či live action filmu.

Tokijský ghúl nadchne především milovníky neotřelých a nelítostných příběhů s realistickou kresbou a zajímavými postavami.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 14 (Tokijský ghúl 14)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 216 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
29. června 2019, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 14

Tokijský ghúl 14
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč