Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Conventicon 2009: Setkání na křídlech fantazie, PR

Conventicon

Conventicon 2009: Setkání na křídlech fantazie

Conventicon je zbrusu nová akce nabízející esenci starého dobrého conování i vstup do nitra fantazie skrze zážitky a fundované přednášky. V Praze 28. až 30. srpna se otevře prostor pro zájmové a fanouškovské skupiny i špičky české fantastiky jištěné přednáškami s přesahem. A třeba to všechno i přežijete.

POZOR! Na konci naleznete reportáž naší zvláštní časové zpravodajky!

Co chystáme:
Přednášející, které znáte z pořadů MaelströMu. Gaming, herna a RPG. Galavečer. Top 10: Miroslav Žamboch, Honza Kantůrek, Františka Vrbenská, Tomáš Němec, Vlado Ríša a další.

anime a manga (ve spolupráci s Advíkem), Abarin, Aragorn, Duna, DarkAge, Harry Potter, Star Trek, linie o kultovních seriálech a další…

Kdy:
pátek 28. srpna od 14 hodin až neděle 30. srpna do 15 hodin

Kde:
OA Svatoslavova (pořádá se zde Scon)
Svatoslavova 333, Praha 4

Za kolik:
290 Kč pro přihlášené předem
350 Kč bez registrace
Platí se na místě.

Přespání:
zdarma ve spacácích

Jídlo:
čajovna a bufet.

Registrace a více informací na
http://conventicon.cz/n

Reportáž naší zvláštní časové zpravodajky
Praha, 29. srpna 2009, para.173.45.69 (code.name: erased)

Co to k sakru je? Nadšenci v kostýmech s meči, hůlkami a jinými zbraněmi prohánějící se po chodbách. Míjejí při tom sérii dveří, každé označené jinak: Bradavice, Star Trek, Historie. Co prosím? Všechno tohle na jedné hromadě? Který šílenec to vymyslel? Prošla tříčlenná skupina zahalená v hnědých kutnách – kam míří? Do jídelny. Sedají ke stolu a rozkládají novou hru Galaxy Trucker, v ruce jídlo, které si koupili od hezké slečny za barem. V rohu místnosti se smějí fanoušci Červeného trpaslíka, když se na zdi objeví obzvláště pikantní scéna z jejich oblíbeného seriálu. „Už musím na přednášku,“ ozve se od vedlejšího stolu a Františka Vrbenská se vydá okouzlovat věrné posluchače svým neodolatelným úsměvem.
Jdu na cigáro. U vstupu projdu kolem stolku pořadatelů, kde právě mladý organizátor připíná vstupní pásek novému účastníkovi; propagační placky mu cinkají na kapse u džín. Snažím se odtrhnout pohled od jeho hezkého zadku a procházím dveřmi na čerstvý vzduch. Horko mě praští do obličeje a já lituju, že jsem si na baru nekoupila chlazené pití. Partička výstředních dívek s pruhovanými punčocháči a vysoko vyčesanými culíky stojí v kroužku a krátké sukýnky odhalují opálená kolena. Jedna druhé právě utahuje korzet, tak typický pro lolitky.

Ozvala se rána. Leknu se a ohlédnu. Za mnou se míhají meče. Banda šermířů si tu zkouší nové triky. Slušné i hrubé komentáře doprovázejí řinčení kovu. Už z dáli vidím další skupinu účastníků, jak vlečou na zádech bágly se spacáky. Že by konečně „normální“ lidé? S nadějí hledím, jak se blíží, a čelist mi poklesává, když si uvědomuji, že jsou všichni v zeleno-černé a na rukávech jim hrdě ční nášivky Stargate SG-1. Projdou registrací a s oddychem složí svou bagáž ve velké tělocvičně.

Někdo mi do ruky strčil letáček. „Kdo s koho? Aneb soutěž o to, kdo zůstane stát jako poslední! Dnes večer! DDR – máš na to?“ Schovám ho do kapsy a zamířím raději do čajovny. Procházím školou a vrací se mi vzpomínky na žákovská léta, když míjím zavřené dveře, za nimiž se ozývají hlasy přednášejících občas přerušované dotazy posluchačů. Zvědavost mě chytla dřív, než jsem si to uvědomila. Vcházím do místnosti „Conventicon“ a doufám, že se tiše vplížím do zadní řady. A kdež! Žádná tu není. Židle jsou postavené do kruhu a já ani netuším, kdo je přednášející. Tahle záhada se však záhy vyřeší, když mě tmavovlasý mladík přivítá a vyzve, ať přisednu.

A co vy? Přidáte se taky?

3. srpna 2009, Vojtěch Čepelák

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).