Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Chcete žít v našem světě, ale zároveň s čarodějnicemi? Kniha Sabat je pro vás jasná volba, Lizzie Fry: Sabat

big_sabat-GAC-487780

Na dnešním knižním trhu se najde spousta fantasy děl, ale kdy jste naposledy četli knihu, která se odehrává v našem světě, ale s postavami, které se tu kdysi upalovaly? Pokud marně hledáte odpověď, dejte určitě šanci Sabatu, který toto všechno (a možná i něco navíc) přináší.

Dílo Lizzie Fry pojednává o čtyřech hlavních hrdinech. S prvními dvěma se setkáváme ve Velké Británii. Jde o otce, učitele, a jeho dceru Chloe, která zdědila své netradiční schopnosti po své matce – čarodějnici. Což je naneštěstí pro oba protagonisty něco ve společnosti naprosto nepřijatelného. Potýkají se tak s otázkou, jak si s tím vším poradit. Čarodějnice se v tomto světě trestají, ty, které ovládají magii živlů, se zabíjí, a krystalové zavírají do takzvaných andělských jeskyni, kde ženy trpí jako ve vězení.

Lizzie Fry ve čtyřech bodech

  1. Lizzie Fry je pseudonym mezinárodně uznávané autorky, redaktorky scénářů a producentky Lucy V. Hay.
  2. Spolupracuje s předními filmovými společnostmi.
  3. Jde o členku výboru londýnského festivalu scenáristů.
  4. Žije v Devonu na jihozápadním pobřeží Anglie.

Mladá Chloe ovládá živly, a k tomu dokonce všechny čtyři. Jejímu otci tak nezbývá nic jiného, než se vydat se svým potomkem na útěk, kde jde jen o jedno, a to ochránit dívku před nebezpečím.

Na druhé straně světa se nachází další dvě hlavní postavy, a to bývalý strážce Ethan, který chce vzít spravedlnost do vlastních rukou, a pomůže proto v útěku krystalové čarodějnici, Adelitě. Sdílí spolu jakési propojení a snaží se vymyslet plán, jak tuhle společnost zničit. Ženy, které se narodí s magickými schopnostmi, jsou totiž okamžitě souzeny, bez naděje na přežití, což nepochybně generuje spoustu otázek o konceptu spravedlnosti v tomhle nemilosrdném světě. Co se potom stane, když se tyto dvě dvojice spojí, a začnou válku proti systému?

Sabat představuje naprosto úžasnou knihu, která je navíc výborně napsaná. Poskytuje totiž jedinečnou příležitost číst o místě, jež se nachází na naší planetě, ale zároveň šikovně pojímá téma čarodějnictví. Skutečně povedeně působí i celkový vývoj hlavních postav, které se navíc v řadě situací chovají velmi lidsky. Nejde tak o žádné nepřirozeně dokonalé postavy, které jsou ve všem nejlepší od začátku románu, aniž by se museli jakkoli snažit. Jde naopak o velmi realistické hrdiny prožívající širokou škálu emocí od humoru, přes radost, smutek, hněv, lásku a pravé přátelství. Knihu tak lze doporučit úplně všem, a to i nováčkům ve světe fantasy knih, protože existuje velká šance, že si Sabat skutečně zamilujete.

  • Lizzie Fry: Sabat
  • Argo, 2022
  • Překlad: Ester Žantovská
  • 400 stran, 489 Kč (v e-shopu Fantasye již za 440 Kč)
25. prosince 2022, Veronika Vitoušová

Sabat

Sabat
Vložit do pytle na zboží  Koupit 489 Kč 440 Kč