Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Červená knihovna: Kterak sexuoložka o úplňku vyvolala Milence snů, Sherrilyn Kenyonová: Milenec snů

Kenyonová Sherrilyn: Noční dravec 1 - Milenec snů

Grace je sexuoložka, která si ale po svém strašlivém a také jediném intimním zážitku nedopřává mužské pozornosti. Julian je bývalý spartský generál, jemuž neodolala žádná z žen. Dělí je od sebe více než dva tisíce let, přesto se setkají, protože hrozivá kletba udělala z hrdiny otroka. Je na čase společnými silami zlomit kletbu a přestát hněv antických bohů.

Julian Makedonský vedl spartské hordy na Řím, byl jedním z největších generálů své doby a dodnes se vyprávějí legendy o jeho velkých taženích a hrdinských činech, nikdo však netuší, co následovalo po jeho zmizení. Zanechal po sobě jen spoušť, mrtvá těla a nezodpovězené otázky. Julian byl proklet. Stal se otrokem lásky, který je nucen přinášet rozkoš a uspokojení každému, kdo ho povolá.

Grace je sexuoložka, což je vskutku zajímavé povolání pro někoho, kdo už čtyři roky neměl sex. Proč? Před tím ho měla jen jednou a ten zážitek jí otřásl do hloubi duše. Po všem, co zažila, po smutku, kterým si prošla, už nevěří mužům a je rozhodnuta se žádnému neoddat, dokud si nebude jistá tím, že ji doopravdy hluboce miluje. Co si má tedy počít, když se po bláznivém kouzlu její indiskrétní kamarádky Seleny v jejím obývacím pokoji zjeví muž? Velice krásný muž s tělem jako antická socha. Nahý muž. Připravený ji potěšit svým tělem…

Sherrilyn Kenyonová je pojem na poli paranormálních romancí, který se českému čtenáři doteď vyhýbal obloukem. Napsala více než čtyřicet románů a a její série Dark Hunter postupně boří rekordy. Teď přichází i do Čech, a to s knihou inspirovanou řeckými bájemi.

Sherrilyn Kenyonová v pěti bodech

  1. Narodila se v Georgii v roce 1965.
  2. Píše také pod pseudonymem „Kinley MacGregor“ a to převážně historické romány.
  3. Světově se proslavila paranormální romancí „Dark Hunter“, která už má více než 20 dílů.
  4. Prodaly se miliony jejích knih, a to ve více než šestadvaceti zemích světa.
  5. Žije s manželem a svými třemi syny, doma má sbírku mečů.

Čtenář se především nesmí nechat zmást. Přestože Milenec snů může být zařazen do políčka fantasy, jde o tu nejklasičtější červenou knihovnu – přestože čerpá z antických legend, je to správná harlekýnka s hrdiny, kteří mají příslušná hluboká traumata, až na to že je od sebe dělí celá staletí.

Příběh začíná přímo skokem do vařící vody, kdy Grace společně se svou kamarádkou Selenou během úplňkového flámu vyvolávají kouzlo, které má přivést zpátky na svět překrásného muže z obálky jedné knihy. Nic se nestane, samozřejmě. Až na to že za pár minut Grace ve svém domě nalezne muže, jakého ještě nikdy dřív neviděla.

Julian se za staletí strávená v područí chtivých žen naučil necítit; stal se z něj otrok, který plnil přání svých majitelů. Jenže… Grace ho odmítá a to je něco, co ještě žádná jiná žena neudělala. Nemohla. Kletba a taky Julianova božská matka Afrodita zařídily, aby mu nemohla odolat žádná příslušnice něžného pohlaví. Ale Grace je jiná.

Kniha Milenec snů začíná být zajímavá jen ve chvílích, kdy se Julian jakožto generál spartské armády vrací do svých vzpomínek a autorka tím dává znát, že je nadanou spisovatelkou, která je schopna vymyslet poutavý příběh, přestože závěr románu odhadne čtenář během prvních padesáti stran. Prakticky do puntíku.

Ale v podobných knihách o to nejde. Kenyonová dokázala, že umí psát čtivě, zábavně a chvílemi skoro napínavě, přestože je její příběh jedno velké růžové klišé s epilogem, který dokáže rozbolet zuby jako po požití extrémní dávky cukrové vaty. Román se čte skvěle, rychle odsýpá a nezanechá ve čtenáři pocit, že by měl litovat času stráveného při jeho čtení. A to se cení.

  • Sherrilyn Kenyonová: Milenec snů
  • Ikar, 2014
  • překlad: Simona Klára Kučerová
  • obálka: Soňa Šedivá
  • 320 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
30. května 2014, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Noční dravec 1 - Milenec snů

Noční dravec 1 - Milenec snů
299 Kč 269 Kč