Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Bleach 12 nepovoluje, jde ještě dál, Tite Kubo: Bleach 12: Flower on the Precipice

Kubo Tite: Bleach 12

V pořadí již dvanáctý svazek mangy Bleach neubírá na plynu. Ba naopak, drží se pořád výborně a je ještě o něco málo akčnější než jeho předchůdce. Čtenář má také šanci poznat více ty tváře, se kterými se dosud setkal jen namátkou, a to rovnou v akci. I tentokrát je totiž Bleach o pořádných soubojích.

Ičigo musí po vyčerpávajícím souboji nabrat dostatek sil, aby se mohl vydat zachránit Rukii. Mezitím se však mezi samotnými dvorními strážemi Soul Society chystá ke zlým věcem a nikdo tedy neví, komu důvěřovat a co přesně dělat. Věc berou do svých rukou dva kapitánové jednotek, kteří se rozhodli nenechat zajít nastalý chaos v Soul Society ještě dál. Jeden z nich se vydá za Chadem, ten druhý Ičigem. A je až přespříliš jasné, že se záchrana Rukii neobejde bez dalších epických soubojů.

Krvavé souboje a špetka vzpomínek

Tite Kubo posunuje manga sérii Bleach zase o něco dál a něčím jí ozvláštňuje. Tentokrát místo klasických bitek přidává i zajímavou vedlejší linku, která řeší zradu ve vlastních řadách dvorní stráže. Z dvanáctého dílu se tak nestává pouze jeden velký bezduchý kolotoč soubojů. Nový sešit naopak znamená začátek zajímavé dějové linie, která má potenciál se slušně rozvinout a čtenáře přivábit.

Tite Kubo v pěti bodech

  1. Živí se jako japonský kreslíř manga komiksů.
  2. Pro tuto kariéru se rozhodl po přečtení mangy Saint Seiya ve svých sedmnácti letech.
  3. Mimo Bleach, díky němuž je tak slavný, má na svém kontě i mangu jménem Zombiepowder.
  4. Ta byla otištěna v časopise Weekly Sh?nen Jump, kde se pravidelně objevuje i Bleach.
  5. Zajímá se o Španělsko a přitahuje ho španělština, protože mu přijde okouzlující.

Pak už následují aspekty, jež jsou pro Bleach typické. Kombinace nespoutaných rubaček, afektovaně vtipných scén a vnitřních monologů hlavního hrdiny během souboje dělá z Bleache to, co na něm fanoušci milují. U dvanáctého dílu se čtenáři zdá tato kombinace a její podání obehrané, ale ona stále bez nějakých větších problémů funguje, jelikož Tite Kubo prozatím nic zbytečně nenatahuje.

Četba dvanáctého svazku uteče kupodivu rychle, takže člověk nemá pořádně možnost se začíst a sžít se s příběhem tak, jako tomu mohlo být u předchozích dílů. Akce tu je dost, dojde i na malou vzpomínkovou epizodku, ale jinak si Bleach 12 připravuje půdu na pokračování, které by mělo být více než zajímavé. Jestli naplní skutečná očekávání, to se teprve uvidí.

Tři hrdinové proti Soul Society. Nebo víc?

Co lze dvanáctému dílu Bleach vytknout, je absence postav, které se za pomoci kdysi zdárně dostaly do Soul Society, ale nyní o nich čtenář neuslyší ani zbla. Autor si je s vysokou pravděpodobností nechává v záloze a nejspíš je využije jako překvapení, ale to jejich nepřítomnost neomlouvá. Tite Kubo tím zahazuje možnost z příběhu co nejvíce vyždímat. Zbývá tak jedině věřit, že japonský kreslíř ví, co dělá, a nezapomene na příběh z pohledu Ishida nebo Inoue úplně.

23. června 2014, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

lcu3mdqz
Caseypherb - 28. 01. 2017 07:08

wh0cd43643 buy phenergan ampicillin without a prescription buy cialis BUYING VERMOX ONLINE nolvadex

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Bleach 12

Bleach 12
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč