Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Banda narušených psychopatů se dočkala svého Znovuzrození, Rob Williams: Sebevražedný oddíl 1 – Černá sféra

Williams Rob: Sebevražedný oddíl 1: Černá sféra (brož.)

Pokud patříte mezi komiksové fanoušky a čtenáře superhrdinských příběhů, pravděpodobně vás nemohla minout informace, že nakladatelství Crew a BB art spojili své síly, aby českým čtenářům společně přinesli jeden z největších komiksových projektů posledních let Znovuzrození hrdinů DC (DC Rebirth). První série již odstartovaly svá tažení a mezi nimi nesmí chybět ani oblíbený Sebevražedný oddíl, který je ideálním, i když trochu drsnějším oddechnutím od kladných superhrdinů.

Tuhle bandu šílenců a nebezpečných vyvrhelů asi netřeba dlouze představovat. I u nás je partička okolo Harley Quinn více než dobře známá. Vděčit za to může především lehce rozporuplné filmové adaptaci a v neposlední řadě i komiksové sérii, kterou nám v rámci New 52 představil právě BB art. Nyní však přišel čas na Rebirth a spolu s ním i na zbrusu nové dobrodružství, tentokrát pod taktovkou Roba Williamse.

Williams se na to rozhodl jít opravdu z gruntu, pokud jste četli některou z knih, které u nás již vyšly, ihned na ně zapomeňte. Z původní partičky, kterou známe z New 52, nám zbyl jen Deadshot a vcelku pochopitelně Harley Quinn, bez které by Operační skupina X nebyla nikdy kompletní. V rámci rebirthu dostává tato dvojice zbrusu nové parťáky, kteří jsou přeci jen známější než “původní” El Diablo, Voltaic, Black Spider, či King Shark. Kromě již zmíněné dvojice tak celý tým doplňuje Killer Croc, Enchantress, Captain Boomerang a Katana.

Samotná kniha, která u nás vychází s podtitulem Černá sféra, obsahuje sešity série Suicide Squad (Rebirth) #1–4 a Suicide Squad: Rebirth. Vzhledem k tomu, že se jedná o “znovuzrození” máme zde “staronový” počátek. Neústupná veteránka zpravodajských služeb Amanda Wallerová tak opět přichází na scénu, aby dala dohromady tým padouchů s destrukčními sklony a neexistující morálkou, kteří však budou bezodkladně plnit její rozkazy. Přeci jen je zde stále spoustu úkolů, pro které si žádný superhrdina nebude chtít špinit ruce. A právě z těchto důvodů existuje Sebevražedný oddíl – alias Operační skupina X.

Ve své první části nám kniha nabízí hlavní příběh. Ten se točí okolo mocné kosmické zbraně, nazvané Černá sféra. Tu se naši antihrdinové budou snažit za každou cenu získat. Záhy však zjišťují, že jejich cíl brání Vyhlazovací brigáda, ruský protějšek Operační skupiny X. Vše se tak záhy zvrhává ve zběsilou akční a přímočarou jízdu, která vás nenechá vydechnout až do samotného konce. Druhá část knihy pak nabízí originy části Sebevražedného oddílu. Pokud jste tedy až doposud některou z postav neznali, právě v této sekci dostanete lehké školení kdo, co, s kým a za kolik.

Komiks vyšel v rámci projektu Znovuzrození hrdinů DC

Po příběhové stránce samozřejmě nemůžeme očekávat zázraky, na druhou stranu to snad ani nikdo od této šílené partičky nechce. Zde jde především o nenáročnou zábavu, plnou humoru, hlášek a akčních scén. Právě to splňuje Sebevražedný oddíl: Černá sféra na výbornou. Celkový dojem vcelku pochopitelně podtrhuje i podmanivá kresba Jima Leeho, jenž znovu ukazuje, že zkrátka umí. V případě originů pak tuto legendu doplňuje hned čtveřice kreslířů (Jason Fabok, Gary Frank, Ivan Reis, Philip Tan), kteří se Jimem Lee rozhodně nenechávají zahanbit.

Sebevražedný oddíl: Černá sféra pokračuje v nejlepší tradici “Rkových” komiksů a předkládá čtenářům nenáročnou akční jízdu, u které mohou bez obav vypnout a naplno si užít zábavu, kterou nabízí. I přes určité změny a výměnu týmu, kterou Sebevražedný oddíl v rámci Rebirthu prošel, se stále jedná především o bandu psychicky narušených jedinců s destruktivními sklony, což je více méně vždy zárukou toho, že se můžeme těšit na něco skutečně šíleného…

22. června 2018, Petr Čapek

Sebevražedný oddíl 1: Černá sféra (brož.)

Sebevražedný oddíl 1: Černá sféra (brož.)
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč