Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Cvičení dělá mistra, což platí i o humoru Recenze
Cvičení dělá mistra, což platí i o humoru
Vilém Koubek: Smějící se bestie (Vincent Krhavý 02)

7. listopadu 2022, Tomáš R. Tokoš
Vincent Krhavý, nejlepší soukromý detektiv, hledáte-li otevřený bar, je zpět. Stále v Odpočinku, kde přestárlí obyvatelé žijí ze vzpomínek na minulost. A z orgánů současné mládeže. Vincentovou odměnou ze předchozí obtížný případ je zdánlivě výhodná nabídka práce. Podpořená argumenty natolik pádnými, že prostě nelze říct ne.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 532
Zlo se skrývá všude, a to i mezi nejbližšími přáteli Recenze
Zlo se skrývá všude, a to i mezi nejbližšími přáteli
Ken Wakui: Tokyo Revengers 02

2. listopadu 2022, Kateřina Kopišťová
Nakladatelství Crew s vydáním prvního dílu manga série Tokyo Revengers zabodovalo, a tak není divu, že se čtenáři velmi brzy dočkali i druhého volumka. Příběh o mladém muži, který chce zachránit svou bývalou lásku, totiž teprve začíná. A že je na co se těšit! Setkání s velitelem gangu, zrada nejbližšího přítele a mnoho dalšího. Co přinese další díl mladých gangsterů z Tokia?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 673
Pytel kostí a jiných příběhů Recenze
Pytel kostí a jiných příběhů
Stephen King: Pytel kostí

1. listopadu 2022, Ladislav Svatoš
Stephen King již mnohokrát za svou úctyhodnou kariéru dokázal, že klasický hororový žánr je mu malý. Možná právě proto nikdy tradiční horor nenapsal, ač se média snaží neznalé čtenáře přesvědčit o opaku. Kingovky čerpají z pravidel žánru, ale nikdy jimi nezůstanou zcela svázány. Pytel kostí je toho zářným důkazem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 565
Není radno si zahrávat na Území vlků Recenze
Není radno si zahrávat na Území vlků
J.R. Ward: Území vlků (Doupě vlkanů 1)

31. října 2022, Nela Libovická
Lydia Susiová se zajímá jen o rezervaci vlků, které má její Projekt na starost. Za každou cenu chce její obyvatele ochránit a je odhodlaná bojovat se všemi, co zvířatům chtějí ublížit. Svým zapálením se však ocitne na pokraji něčeho, co na vždy změní její pohled na celý svět. V horách se objevil nový nepřítel – firma vlastnící hotelové komplexy. Lydia je přesvědčena, že zaměstnanci firmy chodí po lese a tráví vlky. Jedno takové zvíře, které se ocitlo na pokraji smrti, sama najde a rozhodne se, že takhle to už dál nepůjde.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 567
Vydejte se do nitra tajemného anglického sídla ve skvělém třetím pokračování magické série Recenze
Vydejte se do nitra tajemného anglického sídla ve skvělém třetím pokračování magické série
Benedict Jacka: Zmizelí (Alex Verus 03)

20. října 2022, Adéla Košařová
Když jsme se s Alexem Verusem viděli naposledy, snažil se odhalit záhadu neobvyklých úmrtí magických tvorů, z nichž kdosi vysával jejich moc. V nejnovějším díle magické série od Benedicta Jacka hlavní hrdina dostává pro změnu za úkol vyšetřit tajemná zmizení čarodějnických učedníků, kteří mizí doslova beze stopy. A jde o zatím nejlepší díl celé série.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 667
Mateřská dovolená a požehnaná kletba Ochránce připraví lovkyni oblud nejednu smrtící výzvu Recenze
Mateřská dovolená a požehnaná kletba Ochránce připraví lovkyni oblud nejednu smrtící výzvu
Larry Correia a Sarah A. Hoytová: Ochránce (Lovci monster 07)

19. října 2022, Olga Buriánková
Julie si mateřství neužívá tak, jak čekala. Se spánkovou a sociální deprivací počítala, na bedra Owenovy ženy však dolehla péče o nemocného dědečka i chod celé agentury. Kdo se udržel na nohou a se zbraní v ruce, odfrčel s Owenem Pittem na misi do jiné dimenze. Jako dar z nebe se proto bývalé sniperce jeví přerušení frustrující rutiny alespoň drobnou akcí. Má se pokusit zlanařit k Lovcům nového rekruta. Brnkačka – alespoň na první pohled.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 648
Aurora se rozohní na všechny nepřátele lidstva Recenze
Aurora se rozohní na všechny nepřátele lidstva
Jamie Kaufmanová, Jay Kriistoff: Aurora plane (Aurora 02)

18. října 2022, Jiří Kábrt
Jamie Kaufmanová a Jay Kristoff před několika hvězdnými lety vystřelili do vesmíru partu mladých hrdinů a dokázali tak, že správné space opeře těžká neoriginalita neškodí, spíš jí naopak prospívá, když stále slouží k vykreslení barvitého dobrodružství. Není totiž pochyb, že boj o záchranu vesmíru v podání Tylera, Aurory, Kaliise a ostatních se dotkne toho správného místa v nitru dospívajících čtenářů a probudí dítě v nejednom dospělci. Nasaďte si sluneční brýle a natáhněte ochranné obleky, protože Aurora plane…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 610
Cesta ke svobodě se může snadno zvrtnout Recenze
Cesta ke svobodě se může snadno zvrtnout
Larry Correia: Syn černého meče (Sága zapomenutého válečníka 1)

17. října 2022, Tomáš R. Tokoš
Lidstvu vládne Zákon a Ashoka Vadala je jeho největší prorok. Zákon určuje životy všech. Od představitelů nejvyšší kasty až po bezkasté, kteří nejsou ničím víc než chodícím majetkem. Ani ochránci Zákona, k nimž patří i Ashoka, nemohou být všude. Navíc, bezkastí se začínají bouřit. Toho by někteří rádi využili k rozpoutání občanské války. Ashoka si tak bude muset vybrat, koho vlastně má chránit a před čím.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 626
Motory boha jedou rychle a zběsile bez sebemenšího zaškobrtnutí Recenze
Motory boha jedou rychle a zběsile bez sebemenšího zaškobrtnutí
Jack McDevitt: Motory boha

16. října 2022, Ladislav Svatoš
Když Kryštof Kolumbus objevil Ameriku, předpokládal, že učinil největší objev na zemi. Co když se největší objevy lidské historie nachází mimo zemskou atmosféru?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 596
Těmi nejhoršími Přízraky noci jsou lidé Recenze
Těmi nejhoršími Přízraky noci jsou lidé
Kateřina Ševčíková: Přízraky noci

13. října 2022, Nela Libovická
O temných praktikách knížete Dragovita kolují nejrůznější zvěsti, které jsou šeptem pronášeny v bezpečí lidských domovů. V Moggastu není nikdo, kdo by se mu odvážil postavit, než se objeví princezna, hudebnice, lovec démonů a vesničan se smyslem pro spravedlnost. Každý z těch čtyř má jiné úmysly, ale spojuje je stejný cíl.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 646
Kamenné nebe: Povedený závěr oceňované série Recenze
Kamenné nebe: Povedený závěr oceňované série
Nora K. Jemisinová: Kamenné nebe (Zlomená země 03)

8. října 2022, Adéla Košařová
Páté roční období je v plném proudu a svět marně vyhlíží alespoň malou naději na zlepšení svého neutěšeného stavu. A v tom všem se Essun snaží dokončit svou cestu a opět se shledat se svou ztracenou dcerou, a při tom jen tak mimochodem všechny zachránit. Závěr geniální cenami ověnčené trilogie je tu. Podařilo se autorce udržet nastavenou laťku nebo byla tentokrát nucena podlézt pod ní?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 689
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet… Recenze
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet…
Stephen King: Mlha

7. října 2022, Ladislav Svatoš
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet se nachází Zóna soumraku. Na první pohled je docela obyčejná, ale na ten druhý se v ní začnou dít podivuhodné věci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 721
Neznámo je fascinující, jen pokud se o vás nezačne zajímat Recenze
Neznámo je fascinující, jen pokud se o vás nezačne zajímat
Miroslav Žamboch: Válečník (Veterán 3)

6. října 2022, Tomáš R. Tokoš
Mělo to být slavné a snadné tažení do magií prosáklých Pustin, v němž si lidstvo rozparceluje tolik zdánlivě volného prostoru, kolik bude chtít. A ačkoli se místní tvorové čas od času zmohli na řádně krvavý protiútok, nezdálo se, že by dokázali lidské armády zastavit. Dokud se neukázalo, že tyto události jsou pouhou předehrou k mnohem osudovějšímu konfliktu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 895
Mars, Měsíc… následuje stanice „cesta na vrchol“ Recenze
Mars, Měsíc… následuje stanice „cesta na vrchol“
Andy Weir: Spasitel

1. října 2022, Ladislav Svatoš
Zábavná cestovní služba Andyho Weira vás vítá na palubě, milý cestovateli po hvězdách. Nejspíš se známe z předchozích turnusů na Mars či na Měsíc. Tentokrát se podíváme do temného kosmu, kam nikdo nevkročil, abychom byli svědky počínajícího exodu lidské rasy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 646
Ještě podivnější než obvykle Recenze
Ještě podivnější než obvykle
Jeff VanderMeer: Kuňkadlení

30. září 2022, David P. Stefanovič
Jeff VanderMeer se po letech, kdy k tomu úspěšně směřoval, konečně definitivně zbláznil. Aspoň takový dojem mohou mít návštěvníci jeho profilů na sociálních sítích. Podstatné ale je, že ty v hlavě vybuchující gejzíry stále s neomylným citem naprostého profesionála dokáže převést na papír tak, aby se podivnost podřídila literárním pravidlům a výsledná kombinace nabídla naprosto opojný mix.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 701
Za komunismu bylo líp! Vážně? Udělejme si malý výlet… Recenze
Za komunismu bylo líp! Vážně? Udělejme si malý výlet…
Ondřej Hübl: Opona

29. září 2022, Jiří Sejkora
Dystopický thriller od Ondřeje Hübla nastavuje nemilosrdné zrcadlo lidským vlastnostem, charakterům a mezím, kam je člověk schopen pod tlakem okolností a vlastních motivací zajít. V obavách o budoucnost se vrací do minulosti, aby poukázal na fakta, na která se rádo zapomíná. A možná ukázal i něco víc…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 680
Ne každé vyšetřování má zabránit apokalypse Recenze
Ne každé vyšetřování má zabránit apokalypse
Ben Aaronovitch: Historky z Rozmaru

28. září 2022, Tomáš R. Tokoš
Od Řek Londýna se z Petera Granta stal nejen policejní expert na nadpřirozené jevy, ale i odborník na jihoanglická říční božstva. A protože za každým velkým příběhem se skrývá několik menších, připravil si Ben Aaronovitch útlý sborník povídek, v nichž sice nejde o velké události, ale které jsou přesto plné zajímavých případů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 604
Sex, drogy a… korida? Recenze
Sex, drogy a… korida?
Kateřina Huňová: Sladké sny

23. září 2022, Daniel Pařízek
Nadějné vyhlídky se tvoří pro spisovatelku Kateřinu Huňovou, která svojí první knihou Sladké sny představuje dystopický sci-fi svět, kde je spánek komodita tak vzácná, že ani pro nejvyšší smetánku není samozřejmostí, a za využití takového luxusu se často platí cena nejvyšší.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 824
Vydejte se do světa magie v Čarodějce od Jezera bohů Recenze
Vydejte se do světa magie v Čarodějce od Jezera bohů
Julie Borlová: Čarodějka od Jezera bohů

21. září 2022, Veronika Vitoušová
Chcete se dostat do světa magie? Do vesnice, kde vládne přísný režim, a hlavní hrdinka tam nezapadá? Hrdinka, která navíc umí čarovat a zamiluje se do tajemného mládence s krásnými rysy? Tak nejen tam čtenáře zavede úžasná kniha z pera české autorky Čarodějka od Jezera bohů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 648
Vzpomínka zvaná Říše: Vynikající dílo v kulisách vesmírné space opery Recenze
Vzpomínka zvaná Říše: Vynikající dílo v kulisách vesmírné space opery
Arkady Martineová: Vzpomínka zvaná Říše

16. září 2022, Adéla Košařová
Mahit Dzmarové už od útlého mládí snila o tom, jak jednou vstoupí na půdu Města, centra Teikskalánské říše, a stane se nedílnou součástí místního bohatého kulturního života. A nyní má konečně možnost si to všechno splnit, když se sem vydává pracovat jako čerstvě jmenovaná velvyslankyně vesmírné těžební stanice Lsel. Jenže se sny to bývá někdy složité, obzvláště když dlouholetá pečlivě budovaná představa narazí na skutečný obraz reality, který je plný intrik, nebezpečí a děsivých tajemství… To vše, a ještě mnohem víc nabízí geniální Vzpomínka zvaná Říše.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 714
Člověk je sám sobě největším nepřítelem Recenze
Člověk je sám sobě největším nepřítelem
Blake Crouch: Temná hmota

15. září 2022, Tomáš R. Tokoš
Jason Dessen byl na cestě stát se jedním z největších fyziků a vynálezců. Potom ale poznal svou budoucí ženu, narodil se jim syn a z Jasona je najednou učitel fyziky odsouzený sledovat, jak jiní získávají vědecké ceny, zatímco on opravuje testy. A pak se stane něco, co Jasonovi naprosto změní život.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 787
Cizinec v cizím městě. Castle Rock je znovu otevřen Recenze
Cizinec v cizím městě. Castle Rock je znovu otevřen
Richard Chizmar: Kouzelné pírko pro Gwendy

14. září 2022, Ladislav Svatoš
Gwendy dospěla a pohodlí rodného městečka Castle Rock vyměnila za nevyzpytatelnou síť politických intrik. Kouzelnou skříňku a minulost nechala pečlivě uzamčenou ve svém dětství, ke kterému má klíč pouze ona. Alespoň si to myslela do chvíle, než se na scéně znovu objeví tajemný muž s buřinkou. Bohužel ani tentokrát to nebude bez následků.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 781
Studie ohně – po studiích je třeba si zvolit životní cestu Recenze
Studie ohně – po studiích je třeba si zvolit životní cestu
Maria V. Snyderová: Studie ohně (Studie jedu 3)

13. září 2022, Anastasja Višťalová
Jelena začínala jako kriminálnice, vyvrhel společnosti, na něhož čeká kromě toho největšího stigmatu také těžký výběr ze dvou možností, z nichž obě končí smrtí. Buď si rovnou podepíše rozsudek a bude se vesele houpat na šibenici, nebo si o něco prodlouží svůj čas mezi živými a stane se ochutnávačem samotného vladaře. Jenže ani jedno v sobě nevěštilo žádný příslib vábné budoucnosti, avšak osud měl s dívkou jiné plány. Její magické schopnosti ve spojitosti s nevábnými intrikami mocných ji přivedly zpět do rodné vlasti. Tam má za úkol zdokonalovat své vrozené vlohy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 816
Nadpozemská krása až za hrob Recenze
Nadpozemská krása až za hrob
Džundži Itó: Tomie

11. září 2022, Kateřina Kopišťová
Mistr japonské hororové klasiky Džundži Itó se vrací na pulty českých knihkupectví již počtvrté. Po zmutovaných rybách, balóncích a znepokojivých spirálách se čtenáři dočkají sbírky povídek o autorově nejznámější femme fatale – Tomii. Svůdná kráska dokáže zamotat hlavu úplně každému. Bohužel to pro ni neskončí vždy úplně nejlépe…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 714
Konec dobrý, všechno dobré Recenze
Konec dobrý, všechno dobré
Mark E. Pocha: Virus Omega

10. září 2022, Tomáš R. Tokoš
Jak se zbavit nebezpečného viru? Nechat ho umřít hlady přece. Přesně v tomto duchu se nese nový román známého slovenského autora, v němž parta přátel zoufale doufá, že cesta přes Slovensko jim pomůže nalézt bezpečné útočiště, kde by se dalo tuto apokalypsu přečkat. Podaří se někomu z nich dožít konce knihy?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 798
Hvězdy jim nepřály. Deset mrazivých povídek z dalekého vesmíru Recenze
Hvězdy jim nepřály. Deset mrazivých povídek z dalekého vesmíru
Pavel Fritz: Studené světlo hvězd

9. září 2022, Sabina Dudová
Pavel Fritz posvítil baterkou do deseti nejtemnějších koutů kosmu, do každého z nich poslal skupinu lidí a zabouchl za nimi dveře, co lze otevřít jen zvenčí. Pročítat se jeho povídkami je jako sledovat partičku ruské rulety – tak nějak tušíte, že to nepřežijí všichni.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 736
Ta, co jde první: Lovecraftovská hříčka, která skrývá mnohem víc Recenze
Ta, co jde první: Lovecraftovská hříčka, která skrývá mnohem víc
Livia Llewellyn: Ta, co jde první

8. září 2022, Jan Nohovec
Malé tuzemské nakladatelství Medusa, projekt překladatele Romana Tilcera, se snaží dávat hlas obětem a přeživším – než se totiž bájná Medusa stala obávanou stvůrou, byla nevinnou dívkou zneužitou mocnějšími silami. V maloformátových jednohubkách dle svých slov cílí na syrovou lyriku, brutální upřímnost a mistrné vypravěčství. Po sugestivním počinu Anyi Martin nazvaném Tráva nyní vydalo poctu Lovecraftovi pojmenovanou Ta, co jde první od neméně zajímavé Livie Llewellyn.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 991
Když vás ani konec světa nezastaví Recenze
Když vás ani konec světa nezastaví
Steven Erikson: Měsíční zahrady (Malazská kniha padlých 1)

7. září 2022, Tomáš R. Tokoš
Malazská říše funguje díky neustálé expanzi. A neexistuje nic, co by ji zastavilo v cestě za naprostou dominancí. Dokonce ani poslední svobodné město kontinentu Genabakis. Alespoň tak nějak by mohla vypadat oficiální říšská propaganda. Pravdou ovšem je, že s každým dalším tažením roste odpor proti dobyvatelům, a pokud se jejich armády zastaví, mohl by to být začátek konce celé říše. Právě proto je tolik pozornosti upřeno na osud města Darúdžistán.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 1095
„Kdo dlouho hledí do propasti, toho propast pohltí.“ Friedrich Nietzsche Recenze
„Kdo dlouho hledí do propasti, toho propast pohltí.“ Friedrich Nietzsche
Jozef Karika: Propast

6. září 2022, Ladislav Svatoš
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu do temného lesa, až vás les kompletně pohltí. Dokáže se Jozef Karika dostat ze své vlastní autorské propasti?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 952
Když se logika stane sprostým slovem Recenze
Když se logika stane sprostým slovem
Vlastimil Vondruška: Neviditelní

5. září 2022, Tomáš R. Tokoš
Svět se definitivně zbláznil. A lidstvo si ve snaze zachránit planetu zvolilo totalitu. Naštěstí je tady ještě naděje v podobě nastupující generace, která se neztotožňuje s názory svých rodičů a netouží po ničem jiném než po vlastní seberealizaci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 609