Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Vzestup a pád Ukázky z knih
Vzestup a pád
Biosector 1

28. června 2007, Peter Dragula
Invaze mimozemských civilizací do Sluneční soustavy stála mnoho lidských životů a mezigalaktická válka začíná… A uprostřed toho všeho se ocitá mladý pilot, jemuž je náhodou svěřeno velení poslední utajené lidské základny v Pásu asteroidů. Tíha odpovědnosti za osud lidské rasy leží jen na něm, i když on sám se na to rozhodně necítí… Peter Dragula (*1977) je nejen nadějným autorem, redaktorem, programátorem a grafikem. Mnoho svého volného času tráví u počítače při tvorbě on-line strategické hry Biosector, jež také dala základ knize, kterou držíte v ruce. Je ženatý, žije v Banské Bystrici. Knihu právě vydává nakladatelství Wa­les.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3539
Bouřný meč Ukázky z knih
Bouřný meč
Dragonlance - Hrdinové 2

18. června 2007, Nancy Varian Berberick
Trpaslíkům z Thorbardinu se po dlouhých staletích podařilo vykovat mocný Bouřný meč. Právě včas, protože Krynn ničí hrůzná válka Kopí, která nešetří nikoho – a zdá se, že by mohla postihnout i nedobytnou trpasličí pevnost. Meč je však záhy ukraden. Malé skupince, v níž je kromě kováře Stanacha také elf Tyorl, šotek Lavim Skočpalec a lidská dívka Kelida, nezbývá než jej vrátit zpět do rukou théna Hornfela z Hylarů. V cestě jim však stojí nejen mág Královny Temnot Takhisis Verminaard a jeho drak Černivák, toužící ovládnout Thorbardin, ale také znepřátelené trpasličí kmeny v čele s theiwarským thénem Realgarem, které se chtějí meče zmocnit rovněž. Jen jeho vlastník má totiž naději stát se příštím trpasličím králem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4766
Zajatkyní na planetě Gor Ukázky z knih
Zajatkyní na planetě Gor
Gor, Kroniky protizemě 7/1

12. června 2007, John Norman
Už v tomto měsíci se českým čtenářům po mnohaleté odmlce opět dostane do rukou další pokračování fantasy cyklu Gor od Johna Normana. Ano, toho Goru, ve kterém se fantasy prolíná s dobrodružným příběhem, navíc okořeněným primitivním sexismem toho nejhrubšího zrna (bráno z pohledu 60. – 70. let). Sérii se rozhodlo vydávat nakladatelství Wales a tato část bude mít obálku Borise Valleja. Celkem má cyklus 27 dílů a poslední z nich vyšel v originále v roce 2002.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4929
Bohové zkázy Ukázky z knih
Bohové zkázy
Posel smrti 2

2. června 2007, James Silke
Barbar Gath Baal se stal zajatcem rohaté přilby. Démoni přilby ovládlí jeho mysl. Pokud nechce propadnout úplnému šílenství, musí získat drahokamy Bohyně světla. Ty jediné mají moc jej vysvobodit z tohoto prokletí. Poklad se ukrývá v podzemí hradu Pyram, obývaného krutou Vílí královnou Tivvy. Baal však netuší, že on sám se má stát hlavní postavou jejího plánu pomsty. Tivvy z něj chce stvořit Boha zkázy, mocného a bezcitného válečníka, který má zahubit Červenku Jezerní vlas

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4048
Sirotčinec Ukázky z knih
Sirotčinec
ukázka z knihy

25. května 2007, Robert Buettner
Pochoutka pro milovníky military sci-fi. Pokud se vám líbila Hvězdná pěchota, pak nebudete Sirotčincem zklamaní. Záhadní mimozemští agresoři si vybudovali základnu na Ganymedu, odkud na Zemi útočí Projektily a nemilosrdně vyhlazují veškerý život. Zánik celé lidské civilizace může odvrátit expedice sirotků – vojáků, kteří přišli o své rodiny při útocích Projektilů. Ani v nejmenším však netuší, co je na Ganymedu čeká…

Číst článek dál | Diskuze (14) | Přístupů: 6361
Království světla Ukázky z knih
Království světla
třetí kniha cyklu Rubínový trůn

20. května 2007, Deborah Chester
Království světla je závěrečná kniha trilogie Rubínový trůn, již v nejbližší době připravuje nakladatelství Wales. Svět Elandra Albain je v troskách – císařův život se po tisici letech chýlí ke konci a on sám je příliš unaven, než aby ještě bojoval. Jeho nejbližší společníci a spojenci se přidali k temným silám, jeho poslední syn z předchozích manželství Tirhin se pokusil v krvavém převratu uchopit moc. A to ještě netuší, že Belothovi přisluhovači, kteří podporovali jeho plány, nechtějí jen svrhnout císaře. Chtějí totální zkázu celé říše, z níž nesmí zůstat kámen na kameni…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3700
Faktor nanebevzetí Ukázky z knih
Faktor nanebevzetí
Pandorská trilogie 3

12. května 2007, Frank Herbert, Bill Ransom
Poslední díl cyklu Pandora, který vyšel před několika dny v nakladatelství Baronet. Román je poslední knihou Franka Herberta – zemřel záhy poté, co odvedl svůj díl spolupráce. Uzavírá Pandorskou trilogii a je v něm obsažena veškerá vynalézavost, komplexnost a energie, kterou si čtenáři zvykli od tohoto autora očekávat.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4580
Popíjení půlnočního vína Ukázky z knih
Popíjení půlnočního vína
ukázka z knihy

7. května 2007, Simon R. Green
Simon R. Green petří ke spisovatelům, kteří píší hodně a mají široký záběr. Nakladatelství Wales se prozatím soustředilo na ty Greenovy knihy, které patří k žánru military sci-fi. První výjimkou je samostatný román Popíjení půlnočního vína, který náladou a atmosférou připomíná zase spíše sérii o Noční straně – s níž je mimochodem velmi volně propojen.

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 5708
Jonathan Strange a pan Norrell Ukázky z knih
Jonathan Strange a pan Norrell
ukázka z knihy

3. května 2007, Susanna Clarková
Před mnoha staletími, dokud ještě magie v Anglii vzkvétala, byl největším mágem Král Havran. Tento člověk vychovaný na elfím dvoře se stal otcem anglické magie: v jeho pojetí se v ní snoubila elfí moudrost a lidský rozum. Na počátku devatenáctého století z něj však nezbývá o moc víc než legenda a Anglie se svým šíleným králem a šviháckými básníky na praktickou magii nevěří. Pak se ale v Hurtfewském opatství objeví samotářský pan Norrell a nechá obživnout sochy v yorské katedrále. Zpráva o návratu magie se brzy rozlétne po celé Anglii. Pan Norrell odcestuje do Londýna pomáhat vládě v boji proti Napoleonovi, nečekaně při tom narazí na nadaného mladého mága a vezme ho k sobě do učení. Jonathan Strange je okouzlující, bohatý a arogantní. Společně ohromí celou zemi svými podivuhodnými skutky. Do jejich partnerství se však brzy vloudí rivalita. Pan Norrell se nikdy nezbavil svého tajnůstkářství a Jonathana Strange zase přitahuje ta nejdivočejší a nejnebezpečnější magie. Uhranula mu tajemná postava Krále Havrana a riskantními experimenty s dávno zapomenutou magií ohrozí nejen partnerství s Norrellem, ale i všechno, co mu je drahé.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5330
Ďábel v zeleném Ukázky z knih
Ďábel v zeleném
Mark Chadbourn

22. dubna 2007, Mark Chadbourn
Rok po událostech z trilogie Věk rozvratu se poslední pozůstatky někdejší křesťanské církve shromáždily v salisburské katedrále, kterou si zvolily za své poslední útočiště. Jejich jedinou nadějí jsou Noví templáři. Mezi rekruty je i Mallory, který nevěří v nic a prchá před svou minulostí, na niž by nejraději zapomněl. Osudem je mu však určeno, aby se stal jedním z nových Bratří draků. Pokračování trilogie Věk rozvratu Marka Chadbourna vydá nakladatelství Polaris v polovině roku 2007.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4548
Do temného království Ukázky z knih
Do temného království
ukázka z knihy

16. dubna 2007, Raymond E. Feist
Nakladatelství Wales v nejbližší době vydá mnohými fanoušky netrpělivě očekávaný román Do temného království amerického spisovetele Raymonda E. Feista, který je pokračováním Letu nočních dravců a zároveň je druhým dílem cyklu Válka Temných. Z románu uveřejňujeme krátkou ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4533
Drsný spasitel Ukázky z knih
Drsný spasitel
ukázka z knihy

11. dubna 2007, Miroslav Žamboch
Blíží se vydání jedné z nejočekávanějších knih české fantastiky letošního roku – Drsného spasitele od Miroslava Žambocha. Jako závdavek uveřejňujeme na Fantasyi malou ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 6023
Goblin Ukázky z knih
Goblin
ukázka z knihy

29. března 2007, Jim Hines
Goblin Jig touží jen po klidu. Už pochopil, že jedinou šancí, jak se dožít vysokého věku, je neplést se silnějším pod nohy. Když Jigovu hlídku přepadne skupina dobrodruhů, udělá tedy to, v čem jsou goblini nejlepší: odhodí zbraň a vzdá se…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5710
Strážci plamene Ukázky z knih
Strážci plamene
ukázka z knihy

12. března 2007, Neil McIntosh
Strážci plamene je třetí díl série o Stefanu Kumanském ze světa Warhammeru, jehož první dva díly vydalo nakladatelství Polaris pod názvy Hvězda Erengradu a Nákaza zla. Jelikož kniha v nejbližší době vyjde, uveřejňujeme z ní ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4587
Diablo - Pavoučí měsíc Ukázky z knih
Diablo - Pavoučí měsíc
ukázka z knihy

7. března 2007, Richard A. Knaak
Pavoučí měsíc je samostatný román Richarda A. Knaaka zasazený do světa hry Diablo. Tak jako všechny předchozí knihy z tohoto světa jej vydá nakladatelství FANTOM Print, a to ještě v tomto měsíci, tedy v březnu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5001
Legenda o Humovi Ukázky z knih
Legenda o Humovi
Dragonlance - Hrdinové 1

19. února 2007, Richard A. Knaak
Fanoušky dlouho očekávaný cyklus Heroes – Hrdinové ze světa Dragonlance je konečně tady. Po návratu převzalo vydávání knih z tohoto světa nakladatelství FANTOM Print a Legenda o Humovi, román, jímž vešel Richard A. Knaak do povědomí čtenářů, se již objevila na pultech knihkupectví. Nabízíme z ní ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4818
Zabíječ orků Ukázky z knih
Zabíječ orků
Gotrek a Felix, díl 8

12. února 2007, Nathan Long
Zabíječ orků je první díl cyklu o Gotrekovi a Felixovi ze světa Warhammeru, který nenapsal William King. Se zhruba měsíčním předstihem mají čtenáři Fantasye možnost posoudit, jak si s úkolem vyrovnat se Kingovým knihám poradil jeho následovník Nathan Long. Zabíječe orků vydá zhruba v březnu nakladatelství Polaris.

Číst článek dál | Diskuze (11) | Přístupů: 6514
Čas jako dar Ukázky z knih
Čas jako dar
Hradební mýty 2

2. února 2007, Steph Swainstonová
Čas jako dar je druhý díl cyklu Hradební mýty britské autorky Steph Swainstonové. Stejně jako první část, Rok naší války, vyšel v nakladatelství Laser-books jako součást edice New Weird. Nabízíme vám z tohtoto mimořádně vydařeného a zajímavého díla ukázku. Bojovali totožnými kordy, s čepelemi z damascenské oceli stejné délky a váhy, které jim vydal Hrad, dohlížející na spravedlivý průběh Výzvy. Vyzyvatel může určit čas klání, avšak Vyzvaný nesmrtelný stanovuje způsob boje. Mženec byl původně šermířský mistr; šermířství zpopularizoval po celých Rovinách a v Morenzii. Před třemi staletími si při souboji obouručním mečem vydobyl místo v Hradním Kruhu, ale od té doby zpravidla určoval, aby se Vyzyvatel bil obvyklým kordem a dýkou. Střízlík byl tak podsaditý, že mi bylo jasné, že dlouhá čepel nebyla vybrána, aby mu poskytla výhodu, ale nepředstavovala pro něho žádnou překážku. Jeho bodnutí mířila přímo na Mžencovu hruď.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4250
Hranice Řádu Ukázky z knih
Hranice Řádu
cyklus Agent Ian Cormac 2

26. ledna 2007, Neal Asher
Styčnická stanice Miranda byla zničena nanomyceliem a povaha sabotáže naznačuje, že je do ní nějakým způsobem zapleten mimozemský biokonstrukt, který si říká Drak – tvor stejně nespolehlivý jako obrovitý. Agent Cormac, který je na místo vyslán v gigantické řádové bitevní lodi Occmova břitva, musí katastrofu vyšetřit a také vyřešit otázku Masady, teokratické planety, která by měla být přičleněna k Řádu, až se ocitne za jeho hranicí. V divoké krajině na Masadě ale chybí dýchatelný vzduch… a potulují se tam nestvůrní kapucíni a siluráci, o příšerných žvatlokačích nemluvě. Román Hranice Řádu vyjde v únoru 2007 v naklada­telství Polaris.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4251
Krvavý život Ukázky z knih
Krvavý život
cyklus Vampire Files 02

17. ledna 2007, P. N. Elrod
Život v Chicagu 30. let není pro slabochy. Jack Fleming by o tom mohl vyprávět. Náhodný konflikt s mafií ho stál život, ovšem díky tomu nový i začal. Jenže tentokrát už je z něj UPÍR. Účty s mafií si vyřídil (a v rukavičkách to rozhodně nebylo), ale klidu se nedočkal. Teď je mu na stopě fanatický lovec upírů… Krvavý život, z něhož vám přinášíme ukázku, je druhou knihou z cyklu Vampire Files. První román Krvavý seznam vyšel v nakladatelství FANTOM Print v roce 2006.

Číst článek dál | Diskuze (127) | Přístupů: 5270
Bohatýr - Ocelové žezlo Ukázky z knih
Bohatýr - Ocelové žezlo
cyklus Bohatýr 1

10. ledna 2007, Juraj Červenák
Píše se rok 965 a mladý kníže Svjatoslav se ujímá vlády nad Kyjevem a Novgorodem. Nehodlá však spravovat zemi z vladařského stolce, nýbrž ze sedla válečného oře. V žilách mu totiž koluje divoká krev varjažských předků a on chce sjednotit blízké i vzdálenější kmeny pod železnou rukou a učinit z knížectví široko daleko největší mocnářství. Jeho první dobyvačné tažení směřuje na východ, k říši Bulharů na řece Ityl… Mezitím ve vesnici Karačarovo na území kmene Muromců žije mladík jménem Ilja, odvržený vlastním rodem, slabý, neduživý, napůl chromý…

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 6553