Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Ukradený trůn Ukázky z knih
Ukradený trůn
Dragon Age 1

5. listopadu 2009, David Gaider
Zítra se na trhu objeví nová RPG hra Dragon Age. Nakladatelství Fantom Print přichystalo na ten samý termín román Ukradený trůn z pera Davida Gaidera, který se odehrává ve světě této hry. A my na Fantasyi vám z něj přinášíme ukázku. A další neplánovaná „specialita“, tentokrát pro milovníky herních titulů. Když se letos na jaře naskytla možnost získat práva na tuto knihu, tak jsme vůbec neváhali a okamžitě začali pracovat na vydání. A podle reakcí všech zainteresovaných se podařilo vytvořit knihu, která potěší jak hráče, tak i příznivce klasické fantasy, které by jinak příslušnost knihy k hernímu světu mohla odrazovat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7130
Zabíječ elfů Ukázky z knih
Zabíječ elfů
Gotrek a Felix 10

27. října 2009, Nathan Long
Trpasličí trolobijce Gotrek a jeho lidský společník Felix Jaeger se znovu setkají s čarodějem Maxem Schreiberem, aby se společně vrhli po hlavě do dalšího dobrodružství. Tentokrát musí čelit protivníkovi nad jiné nebezpečnému, temným elfům. Při pronásledování svých nepřátel se dostanou až do zrádného Moře spárů a tam jsou zajati a uvězněni v magické plovoucí pevnosti. Záhy zjistí, že nebude stačit jen uniknout z obklíčení tisíců temných elfů; bude také třeba zmařit jejich plány na zničení Říše a všech zemí Starého světa. Knihu vydá nakladatelství Polaris do konce roku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4901
Poslední argument králů Ukázky z knih
Poslední argument králů
První zákon 3

6. října 2009, Joe Abercrombie
Přichází konec. Logena Devítiprsťáka už možná čeká jeho poslední bitva, ta ale bude stát za to. Po celém Severu zuří boje, král Seveřanů se pořád drží a zastavit ho může jediný člověk. Jeho nejstarší přítel, jeho nejstarší nepřítel: je čas, aby se Krvavá devítka vrátil domů. Je tolik nadřízených, a tak málo času. Představený Glokta vede úplně jinou válku. Tajnou bitvu, ve které není nikdo v bezpečí a ve které se nedá nikomu věřit. A protože jeho dny s mečem v ruce jsou už dávno ty tam, je velké štěstí, že dokáže tak účinně využít zbraně, které mu zůstaly: výhrůžky, vydírání a mučení. Jezal dan Luthar se rozhodl, že honba za slávou je příliš bolestivý podnik a obrátil se zády ke kariéře vojáka kvůli prostému životu se ženou, již miluje. Ale i láska může být bolestivá a sláva je zvyk, který se nestydí připlížit se ke člověku, když ho nejmíň čeká. Dlouho očekávanou poslední část trilogie První zákon, jejímž autorem je Joe Abercrombie a nazvanou Poslední argument králů, vydá nakladatelství Polaris na přelomu listopadu a prosince.

Číst článek dál | Diskuze (103) | Přístupů: 4849
Zrození zimy Ukázky z knih
Zrození zimy
Godless World 1

2. října 2009, Brian Ruckley
Největší legendy jsou psány krví… Mezi thany Pravých klanů panuje nejisté příměří. Teď, s příchodem další zimy, vyráží armáda Černé stezky ze svého vyhnanství za Údolím kamenů k jihu. Některým přinese válka rychlou a násilnou smrt. Jiní neuslyší řinčení mečů ani nespatří bojiště posetá těly. Místo toho uvidí příležitost, jak naplnit své vlastní ctižádostivé touhy. Všechny ale brzy zahalí stín, který se snáší na svět. Protože zatímco zuří bitvy, vydává se jeden muž po stezce, která v něm probudí strašlivé síly – a jeho odkaz bude psán krví. Román Zrození zimy, první díl ságy Briana Ruckleyho, připravuje v těchto dnech nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (90) | Přístupů: 7166
Měsíční píseň Ukázky z knih
Měsíční píseň
Mercedes Thompsonová 1

25. září 2009, Patricia Briggsová
O tom, že nakladatelství Fantom Print připravuje román Měsíční píseň, první díl cyklu Mercedes Thompsonová, jehož autorkou je Patricia Briggsová, jsme vás již informovali. Teď přinášíme i malou ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (222) | Přístupů: 9186
Stopy krve Ukázky z knih
Stopy krve
Krevní pouta 2

16. září 2009, Tanya Huffová
Na počátku byla dvě těla, dvě různá místa činu, ale stejná příčina úmrtí. Soukromá vyšetřovatelka Vicki Nelsonová věděla, že to nebude snadné. Nasvědčovaly tomu nejen stříbrné kulky, nalezené u mrtvých obětí. Přeměna, kterou před jejíma očima předvedla sestřenice obětí, potvrdila, že Vicki musí nalézt vraha posedlého úmyslem vyvraždit všechny kanadské dlaky. Úkol to není snadný, ale Vicki se naštěstí může spolehnout na Henryho Fitzroye, svého upířího přítele. Román Stopy krve, druhou část série Krevní pouta kanadské autorky Tanyi Huffové, vydalo v minulých dnech nakladatelství Brokilon.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5194
Dítě Skály Ukázky z knih
Dítě Skály


7. září 2009, Petra Neomillnerová
Nekromantka Alke je obviněna z válečných zločinů a má být popravena, když ji v poslední chvíli zachrání mistr Bogmir, představený Skály, institutu, který vychovává ty nejobávanější černé mágy. Alke však ze záchrany radost nemá, protože je přinucena znovu se podřídit pravidlům školy, a navíc zjistí, že ji její Mistři chtějí použít jako matku „dítěte Černé luny“ – predestinované zrůdy, která má moc měnit uspořádání světa. Petra Neomillnerová tentokrát opustila kalné vody „dirty fantasy“ a vydala se půlnočním směrem. Příběh ženy, která se stane matkou, aniž by přestala být nelítosným dravcem, po duši nehladí, naopak, tu a tam tne do živého. Samostatný román. Knihu vydá nakladatelství Brokilon 17. září.

Číst článek dál | Diskuze (59) | Přístupů: 6012
Prostě jen další soudný den Ukázky z knih
Prostě jen další soudný den
John Taylor 9

21. července 2009, Simon R. Green
Znáte mne, jsem John Taylor a dělám soukromé očko na Noční straně, v tom prohnilém srdci Londýna, kde se dějí zlé věci s předvidatelnou pravidelností a kde jsou ztemnělé uličky pořád plné lidí bavících se jako by soudný den neměl nikdy nastat. Jenomže nejspíš nastane – na Noční stranu totiž přišel šerif samotného pána Boha, zabiják bez milosti a ohledů známý jako Kráčející muž. Na začátek podzimu nakladatelství Polaris chystá již devátou knihu ze série John Taylor, jejímž autorem je Simon R. Green. Jmenuje se Prostě jen další soudný den.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3752
Věčná válka Ukázky z knih
Věčná válka


3. července 2009, Joe Haldeman
Vojín William Mandella nechtěl jít do války. Ale jelikož patřil spolu s ostatními z jeho skupiny k pozemské elitě, byl zatažen do válečného konfliktu vesmírného rozsahu. Dokázal si poradit s krvelačnými Tauřany… Dokázal se vypořádat s hypnostudiem, v jehož průběhu mu do mozku nalili celou válečnou historii Země… Dokázal se přenést i přes to, že mu výbuch utrhl nohu a on musel čekat, až mu znovu naroste… Dokázal žít ve světě lesbiček a homosexuálů, kteří ho považovali za zvrhlíka… Ale když ho oddělili od ženy, kterou miloval, a poslali ji na misi do úplně jiné doby, začal major Mandella uvažovat, za co vlastně bojuje. Nové, přepracované vydání románu Joe Haldemana nazvaného Věčná válka již v Polarisu vyšlo. Vzhledem k jeho nezpochybnitelným kvalitám – kniha získala v sedmdesátých letech obě nejvýznamnější žánrové ceny, Huga a Nebulu – jsme se na Fantasyi rozhodli vás na něj upozornit touto ukázkou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3436
Cena krve Ukázky z knih
Cena krve
Krevní pouta 1

30. června 2009, Tanya Huffová
Na počátku byla vražda. Smrt, krev, brutálně rozsápané tělo oběti. Vicki Nelsonová, bývalá policistka, v současnosti soukromý detektiv, zaslechla křik v metru, ale nestačila přiběhnout včas. Mohla jen nešťastníkovo tělo ukrýt vlastním pláštěm. Toto lidské gesto ji zatáhlo do smrtelně nebezpečného pátrání po sériovém vrahovi, posedlému nelidskou touhou zabíjet. Také osoba, která může Vicki pomoci, není úplně lidská. Avšak proti děsivému zlu ukrývajícímu se v ulicích Toronta jí nezbývá, než spojit síly s Henrym Fitzroyem, nemanželským synem Jindřicha VIII., čtyřsetpadesá­tiletým upírem. První díl upírské série Krevní pouta z pera kanadské autorky Tanyi Huffové, nazvaný Cena krve, chystá nakladatelství Brokilon na červenec.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6160
Úmluva Ukázky z knih
Úmluva
Hellgate London 3

19. června 2009, Mel Odom
Templář Simon Cross se sice všemi silami pokouší zachránit všechny, kdo přežili běsnění démonů, pomalu mu ovšem dochází zásoby i čas. Simon má jedinou šanci, jak udržet všechny v relativním bezpečí – rozluštit tajemství démonů i své partnerky ve zbroji, Leah Creasyové. Organizace, k níž Leah patří, ale není vůbec ochotná se o cokoli dělit, a to ani přes to, že v rukopisu Goetie je zřejmě ukryt návod k nové technologii, která by všem mohla velmi pomoci… Závěrečnou část trilogie Hellgate London nazvanou Úmluva, kterou napsal Mel Odom, chystá nakladatelství Fantom Print na konec června.

Číst článek dál | Diskuze (16) | Přístupů: 5615
Conan nelítostný Ukázky z knih
Conan nelítostný


16. června 2009, Juraj Červenák
Nejpochmurnější a nejkrvavější dobrodružství, jaké kdy Conan zažil! Hnán nepřízní osudu opouští Conan Brythunii a míří do ponurých lesů Vysočiny. Klany v tomto divokém kraji se chystají do války, aby zastavily rozpínavost uctívačů temné bohyně Elderoth. Svatyně nečitého kultu jsou cítit shnilým lidským masem, síly zmaru a rozkladu jsou na vzestupu a chladná ocel touží být zahřáta horkou krví… Druhé přepracované vydání conanovky Juraje Červenáka s názvem Conan nelítostný připravuje na 25. června nakladatelství Brokilon.

Číst článek dál | Diskuze (100) | Přístupů: 5530
Zjevení Ukázky z knih
Zjevení
Mass Effect 1

4. června 2009, Drew Karpyshyn
Každé vyspělé společenství v galaxii je závislé na technologii Proteanů, prastaré rase, která zmizela před padesáti tisíci lety. Po objevení skladiště proteanské technologie na Marsu v roce 2148, se lidstvo vydalo ke hvězdám a snaží si vydobýt postavení v obrovské galaktické komunitě. Na samé hranici kolonizovaného vesmíru zkoumá poručík David Anderson trosky přísně tajné vojenské výzkumné stanice, kterou napadli neznámí žoldáci. Doutnající ruiny jsou posety těly a ve vzduchu se vznáší nezodpovězené otázky. Kdo najal žoldáky a z jakého důvodu? A kde je Kahlee Sandersová, mladá vědkyně, která záhadně ze základny zmizela těsně před tím, než byli její kolegové vyvražděni? První knihu ze světa hry Mass Effect, nazvanou Zjevení, již napsal Drew Karpyshyn, chystá v nejbližších týdnech v překladu Jiřího Matyskiewicze nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4920
Démoni jsou věční Ukázky z knih
Démoni jsou věční
Tajné dějiny 2

25. května 2009, Simon R. Green
Jmenuji se Bond. Šaman Bond. Ten supertajný agent. Kdysi, dávno tomu, bylo to jediné, co stálo mezi světem jak ho znáte a silami temnoty moje rodina. Ve zlaté zbroji, která nás činila silnými a mocnými, jsme za vás bojovali proti obludám a chránili jsme vás. Každičký člen naší rodiny byl odmalička vychováván, aby v nejpřísnějším utajení bojoval na straně dobra. Takže jste se nikdy nedozvěděli, jak nebezpečný je ve skutečnosti svět, v němž žijete. Já jsem byl polní agent, zmocněný nakopávat nadpřirozené zadky. Rytíř v lesklé zbroji chránící lidské stádečko před vlky. A pak jsem se dozvěděl, že to všechno je jedna velká lež. Román Démoni jsou věční, druhou část série Simona R. Greena Tajné dějiny, chystá nakladatelství Polaris na červenec.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4427
Žnec duší Ukázky z knih
Žnec duší
Malus Temná čepel 3

21. května 2009, Dan Abnett & Mike Lee
Temný elf Malus Temná čepel posedlý zlým démonem Tz’arkanem podstupuje nebezpečné putování za pěti prastarými předměty moci, které mu umožní získat zpátky svou duši. Dva z těchto artefaktů už má. Nyní musí najít Torxovu dýku – prokletou zbraň, která dává svému nositeli strašlivou moc. Cestou potká Pány otroků z Karond Kar a vydává se do mohylové země, prastaré nekropole, kam byla ukládána k věčnému odpočinku knížata temných elfů. Ale čeho se může takový netvor jako je Malus Temná čepel bát? Třetí pokračování příběhů Maluse Temné čepele. Třetí pokračování série Malus Temná čepel ze světa Warhammeru chystá nakladatelství Polaris v překladu Leony Malčíkové na červen.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5529
Goblinova válka Ukázky z knih
Goblinova válka
Goblin Jig 3

15. května 2009, Jim C. Hines
Pokud si myslíte, že je těžké být hobgoblinem nebo člověkem, zkuste žít chvíli jako goblin. Vlastně si představte, že jste ten nejmenší skrček mezi gobliny, jediný uctívač boha, který byl z dobrého důvodu zapomenut, a tím, na koho všichni ukáží prstem při prvním známce potíží. Zkuste si představit, že jste Jig Drakobijce a uvidíme, jak se vám to bude líbit… Třetí díl cyklu o goblinu Jigovi z pera amerického spisovatele Jima C. Hinese, nazvaný Goblinova válka, chystá na květen nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4860
Osud trpaslíků Ukázky z knih
Osud trpaslíků
Trpaslíci 4

22. dubna 2009, Markus Heitz
Trpaslíci naposledy táhnou do boje o osud svého národa: od úporných bojů v Černé soutěsce je však pohřešován Tungdil Zlatoruký. Draci, mágové a krutí alfové pronikají neustále hlouběji do Skryté země a zmocňují se vlády nad stále většími částmi říše. Trpaslíci bojují o holé přežití, sami však cítí, že jim nezbývá moc naděje. Potom ovšem dojde k nevysvětlitelné události: ze soutěsky se vrací válečník z rodu trpaslíků, následovaný armádou hrůzných příšer. Říká si Tungdil a Pruďas i jeho společníci ho s nadšením vítají. Brzy se však dostaví pochybnosti – je to skutečně Tungdil, nebo se nově příchozí válečník drží pouze vlastního neblahého plánu? Začíná největší dobrodružství národa trpaslíků. Román Osud trpaslíků, čtvrtý, závěrečný díl ságy o Trpaslících německého autora Markuse Heitze, chystá nakladatelství Fantom Print na květen.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5189
Obklíčeni temnotou Ukázky z knih
Obklíčeni temnotou
Legenda o Drizztovi 9

8. dubna 2009, R. A. Salvatore
Říšemi kráčí bohové v převlecích docela obyčejných i budících obdiv. Blíží se Čas svárů. Z katastrofy povstane královna Démonských pavučin a volně se prochází ulicemi Menzoberranzanu. Vládnoucí rody se před ní krčí strachy, jen jedna rodina vidí příležitost získat větší moc a obrátit ji proti světu na Povrchu. Drowové vystoupí z černých hlubin Temných říší, aby se znovu postavili trpaslíkům z Mitrilové síně. Román Obklíčeni temnotou amerického autora R. A. Salvatora, který je součástí Legendy o Drizztovi ze světa Forgotten Realms, a zároveň je třetí částí cyklu Drowův odkaz, chystá nakladatelství Fantom Print v překladu Kateřiny Niklové v nejbližších dnech.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 5635
Hustej nářez Ukázky z knih
Hustej nářez
Bratrstvo krve I.

1. dubna 2009, František Kotleta
Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…

Číst článek dál | Diskuze (12) | Přístupů: 7596
Až budou viset Ukázky z knih
Až budou viset
První zákon 2

26. března 2009, Joe Abercrombie
Jak uhájit město, které je v obležení nepřátel a zamořené zrádci, když se vašim spojencům nedá ani v nejmenším věřit a váš předchůdce beze stopy zmizel? Před takovými vyhlídkami by nejraději utekl i mučitel – jen kdyby dokázal udělat krok bez pomoci hole – a inkvizitor Glokta se potřebuje dobrat k odpovědím dřív, než guršská armáda zaklepe na městské brány… Druhou část trilogie Joea Abercrombieho První zákon nazvanou Až budou viset vydá nakladatelství Polaris na jaře.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 5718
První přichází tma Ukázky z knih
První přichází tma
Princ ničeho – kniha první

24. března 2009, R. Scott Bakker
Od První apokalypsy uplynuly dva tisíce let. Nebůh byl poražen a lidé se přirozeně vrátili k všednějším starostem… Synovec nansúrského císaře a vojenský génius intrikuje, aby pro svého vládce dobyl známý svět, sám přitom sní o trůnu. Charismatický a tajemný duchovní vůdce Tisíce chrámů usiluje o rozpoutání svaté války, která očistí zemi od nevěřících. Čaroděj a zvěd, mučený prastarými nočními můrami, nevzdává pátrání po dávném nepříteli, v jehož existenci věří již jen málokdo. Barbarský náčelník odvržený vlastním kmenem touží po pomstě na bývalém otrokovi, jenž mu zabil otce a zostudil ho v očích jeho lidu. Tyto postavy představují síly formující svět Trojmoří: moc světskou, moc duchovní, magii a barbarský živel. Mezi ně, již tak balancující v nejisté rovnováze, vstupuje cizinec předurčený a odhodlaný všechny – muže i ženy, císaře i otroky – využít pro své nejasné cíle… Temnou fantasy První přichází tma kanadského spisovatele R. Scott Bakkera vydá začátkem dubna nakladatelství Triton v překladu Petra Kotrleho.

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 5110
Valnirova zhouba Ukázky z knih
Valnirova zhouba
Warhammer; Černá srdce 1

19. března 2009, Nathan Long
Odsouzenec k smrti Reiner Hetsau a jeho přátelé zločinci mají jedinou šanci uniknout katově smyčce: vydat se na výpravu hluboko do území ovládaného uctívači démonů pro svatou relikvii. Veškeré šance jsou proti nim, nepřítel už kolem nich svírá smrtící kruh a aby to bylo ještě horší, zjišťují, že nemohou věřit nikomu, že jim bude krýt záda. Román Valnirova zhouba z pera Nathana Longa připravuje nakladatelství Polaris.

Číst článek dál | Diskuze (6) | Přístupů: 5159
Krvavé koleno Ukázky z knih
Krvavé koleno
Anita Blakeová 5

26. února 2009, Laurell K. Hamiltonová
V pátém díle série napsané Laurell K. Hamiltonovou má lovkyně upírů Anita Blakeová, která má mimo to i dar probouzet mrtvé, práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla. Napínavá kniha plná boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů. Fanoušci série o lovkyni upíru Anitě Blakeové z pera Laurell K. Hamiltonové se konečně dočkali. Nakladatelství Triton vydá pátý díl nazvaný Krvavé koleno již 10. března.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5980
Sirotkova cesta Ukázky z knih
Sirotkova cesta
Sirotčinec 3

25. února 2009, Robert Buettner
V letech po poslední válce se Slimáky Jasonovi jeho velitelský styl v armádě přátele nenadělal. Armáda se ve snaze vyhnout problémům rozhodla Jasona vyslat na obrovskou orbitální stanici zvanou Nový měsíc. V jádře této rozsáhlé vesmírné stanice se nachází vesmírná loď, relikvie z poslední války. Když při testování lodi dojde k problémům, je Jason s hrstkou dalších vytržen z oběžné dráhy a vystřelen do vesmíru. Jason si po ztroskotání na cizí planetě uvědomuje, že nejen jeho přátelé od něj očekávají záchranu, ale že ho vidí jako svou jedinou naději celá planeta. Třetí díl cyklu Sirotčinec nazvaný Sirotkova cesta, jehož autorem je Robert Buettner, vydá nakladatelství Fantom Print v březnu.

Číst článek dál | Diskuze (14) | Přístupů: 4931
Dítě mrtvého boha Ukázky z knih
Dítě mrtvého boha
Vznešení mrtví 6

17. února 2009, Barb a J. C. Hendee
Magiera s Leesilem pátrali mnoho měsíců po ztraceném artefaktu, jehož účel halí tajemství. Magiera ví jen jedno: musí zabránit tomu, aby padl do rukou vraždícího Vznešeného mrtvého Welstiela, jejího bratra. Nyní ji sny o zámku uvězněném v ledu vedou na jih a ona se vydává na cestu, která se stane posedlostí… Magieru s Leesilem doprovází učenka Wynn, psí ochránce Chap a dva elfští zabijáci, kteří je střeží, i když sestře mrtvého tak docela nevěří. Kolem Magiery se totiž srocují mocné síly – někdo by dokonce řekl, že sám osud – a vyzbrojují se k boji. Nalezení artefaktu totiž může být teprve začátek… Knihu chystá nakladatelství Fantom Print na přelom února a března.

Číst článek dál | Diskuze (99) | Přístupů: 5387
Muž z hvězd Ukázky z knih
Muž z hvězd
Poutníkův návrat 3

22. ledna 2009, Sara Douglass
V kraťasech už jsme informovali, že nakladatelství Fantom Print chystá v nejbližší době třetí díl série Poutníkův návrat australské spisovatelky Sary Douglass, nazvaný Muž z hvězd. Dnes přinášíme z této knihy ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 5356
Goetia Ukázky z knih
Goetia
Hellgate London 2

14. ledna 2009, Mel Odom
Goetia je kniha, již sepsal kdysi v dávnověku král Šalamoun a obsahuje návod, jak porazit vražedné démony, ničící Londýn. Čtyři roky po invazi se démoni zdají být pány situace a jediný odpor jim klade skupina templářů vedená Simonem Crossem. Podaří se Simonovi nalézt Goetiu dřív, než se k ní dostane démonem Merihimem posedlý Warren Schimmer? A obsahuje opravdu to, co slibuje? Druhý díl trilogie Hellgate London, nazvaná Goetia, vyjde v nakladatelství Fantom Print během několika týdnů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4686
Jméno větru Ukázky z knih
Jméno větru
kniha druhá

30. listopadu 2008, Patrick Rothfuss
Epickou fantasy JMÉNO VĚTRU vydalo v těchto dnech nakladatelství Argo rozdělenou do dvou svazků. Překladu se ujala Jana Rečková a obálku vytvořil Donato Giancola. My vám nabízíme krátkou ukázku z druhého svazku, kde se hlavní hrdina snaží poradit si s zdánlivou nepřízní osudu…

Číst článek dál | Diskuze (150) | Přístupů: 6942
Ve stínu Saganamiho Ukázky z knih
Ve stínu Saganamiho
Vesmír Honor Harringtonové 2

27. listopadu 2008, David Weber
Hvězdné království Mantichora opět válčí s republikou Havenem. Studenti posledního ročníku Akademie Královského mantichorského námořnictva odcházejí po vyřazení přímo do žáru boje. Tedy kromě kadetů odvelených na těžký křižník HMS Hexapuma. Ti jsou posláni do hvězdokupy Talbott, do závětří daleko od fronty, aby podporovali mírové začlenění hvězdokupy do Hvězdného království na základě svobodné vůle jejích občanů vyjádřené v referendu. Takové nudné vyhlídky nejsou právě to, co by žáci Honor Harringtonové očekávali. Jenže věci nejsou tak klidné a jednoduché, jak se zdají. Kniha bude mít 800 stran a vyjde v překladu Jiřího Engliše v nakladatelství Polaris v lednu 2009.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3462
Rytíř Galen Ukázky z knih
Rytíř Galen
Hrdinové 6

26. listopadu 2008, Michael Williams
Rytířství Lasičku nijak zvlášť nezměnilo. Galen Cestybran stále není ochoten vyrážet za dobrodružstvím, stále si chrání svoji kůži doslova za každou cenu. Ale když jeho bratr Brithelm tajuplně zmizí, přestane Galen naslouchat instinktům a vydá se na výpravu, která ho zavede hluboko pod zem a do srdce temného spiknutí a přinutí ho sáhnout až na dno jeho odvahy. Knihu Rytíř Galen, která je součástí cyklu Dragonlance – Hrdinové, vydá nakladatelství FANTOM Print v prosinci.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 4322