Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Rafaelova škola Renaty Štulcové je mnohem víc, než jen další verze Bradavic Recenze
Rafaelova škola Renaty Štulcové je mnohem víc, než jen další verze Bradavic
Renata Štulcová: Rafaelova škola – Vílí křídla

5. června 2012, Olga Buriánková
Marina si až donedávna myslela, že je jako každá jiná dívka připravující se v páté třídě k přijímacím zkouškám. O tom, že tomu tak není, ji možná měly varovat zvláštní výrůstky na zádech nebo stále špičatější uši. Až na Rafaelově škole, kam se hlásí na přání ztracené maminky, však zjišťuje neuvěřitelnou pravdu o sobě i světě kolem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3347
Superman – Rudá hvězda Recenze
Superman – Rudá hvězda
Mark Millar, Dave Johnson a Kilian Plunkett

4. června 2012, Jakub Ehrenberger
Čistě alternativních komiksových příběhů ve stylu „what if“ (co kdyby) v češtině zatím příliš nevyšlo, v Americe jsou však již letitým zpestřením tradičních příběhových linií. K jednomu takovému přepracování se v roce 2003 po letech plánování odhodlal i scenárista Mark Millar (Mrtvý nebo živý, Ultimates, Kick-Ass: Nářez). Na pomoc si přizval tu nejméně pravděpodobnou dvojici – Supermana a Stalina.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3510
Oběť (Smečka 3) Recenze
Oběť (Smečka 3)
Andrea Cremerová

30. května 2012, Anežka Dudková
Calla Torová, která má schopnost měnit se ve vlčici, v prvním díle trilogie Smečka zjistila, že vše, čemu doposud věřila, byla lež. Vzápětí utekla se Shayem, do kterého se zamilovala navzdory pravidlům svých pánů, Strážců. V druhém díle následovalo spoustu uvádění věcí na pravou míru, spojenectví s bývalými nepřáteli, Hledači, a nějaká ta Vzpoura proti Strážcům. Ale největší zkouška teprve přijde – na závěr nás čeká Oběť…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4129
Vlci z Mercy Falls se dopracovali ke Splynutí duší Recenze
Vlci z Mercy Falls se dopracovali ke Splynutí duší
Maggie Stiefvaterová: Splynutí (Vlci z Mercy Falls 3)

28. května 2012, Jana Poláčková
Poslední díl trilogie se nachýlil a Maggie Stiefvaterová do sebe zaplétá všechny motivy, co se jich ve Vlcích z Mercy Falls nashromáždilo. Situace se vyhrocují, ubývá romantiky, přibylo akce. Přesto se netěšte, pánové. I Splynutí je určeno především spanilomyslným čtenářkám.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3541
Zemětřas (Mechanické století 1) Recenze
Zemětřas (Mechanické století 1)
Cherie Priestová

23. května 2012, Jan Holan
Zemětřas je první knihou série Mechanické století a řadí se k žánru, který je v našich končinách k vidění jen zřídka  – steampunk. Přestože má u nás jistě hodně fanoušků, nedostává se mu tolik prostoru jako klasické sci-fi a fantasy. I tak se ale u nás čas od času nějaká steampunková kniha objeví (loni kupříkladu Leviatan Scotta Westerfelda) a Zemětřas tento žánr více než dobře reprezentuje.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4189
Návod na přípravu Milenky pout zbavené Recenze
Návod na přípravu Milenky pout zbavené
J. R. Ward: Milenka pout zbavená (Bratrstvo černé dýky 9)

22. května 2012, Michaela Křivánková
Potřebovat budete jednu rebelující Vyvolenou (znalost Kung-Fu, Taekwonda či Juda výhodou), jednoho workoholického doktora ve středních letech, bandu upířích válečníků a slepého krále, který je připravený překazit jakoukoliv zábavu. Všechny ingredience vložte do nádoby. Protřepat, nemíchat. Úspěch zaručen.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3415
Akademie ASFFH 2011 Recenze
Akademie ASFFH 2011
výsledky včetně nominací

21. května 2012, Jana Jůzlová, Zdeněk Rampas
V sobotu, 19. května, proběhlo na Světě knihy vyhlášení výsledků Akademie sci-fi, fantasy a hororu pro rok 2011. Která kniha byla letos nejlepší? A kdo zíkal cenu pro nejlepšího nakladatele? Výsledky včetně nominací naleznete v článku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3105
Velká kniha příběhů pro XXI. století Recenze
Velká kniha příběhů pro XXI. století
ed. Neil Gaiman a Al Sarrantonio

18. května 2012, Vojtěch Hamerský
Neil Gaiman, Al Sarrantonio. První z těchto jmen v našich končinách známe již dost dobře. To druhé mnohým čtenářům nemusí říci nic, ale neznamená to, že tento tvůrce antologií není slavný a dobrý ve svém oboru. Opusťme na chvíli svět fantaskních románů a nechme se unášet povídkovou vlnou. Doprovázet nás budou kupříkladu jména jako Jonathan Carroll, Michael Moorcock, Tim Powers a další.

Číst článek dál | Diskuze (114) | Přístupů: 3812
Krátký, akční sci-fi příběh Harryho Harrisona z První planety smrti nestárne Recenze
Krátký, akční sci-fi příběh Harryho Harrisona z První planety smrti nestárne
Harry Harrison: První planeta smrti

16. května 2012, Jan Nohovec
Pro mnoho čtenářů to může být s podivem, ale i ve vodách akční fantastické literatury se občas vyplatí zalovit v kalných historických nánosech u dna. První planeta smrti, akční sci-fi z roku 1960, je příkladem knihy, která je i dnes dost cool.

Číst článek dál | Diskuze (126) | Přístupů: 4581
Lovec duchů 5 - Omyl Recenze
Lovec duchů 5 - Omyl
Joseph Delaney

14. května 2012, Vojtěch Hamerský
Dočkali jsme se již pátého pokračování Lovce duchů, které nám opět o něco málo přibližuje další radosti a strasti Toma Warda. Nyní se mladý učedník musí postavit tomu největšímu zlu, jemuž dosud čelil. Jedinou otázkou zůstává, zda dokáže přežít.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5979
Upírské příběhy od duchovního otce Sherlocka Holmese Recenze
Upírské příběhy od duchovního otce Sherlocka Holmese
Arthur Conan Doyle – Bill Crider: Upírské příběhy

11. května 2012, Jana Šrámčíková
Arthura Conana Doyla si čtenáři na celém světě spojují především s postavou věhlasného detektiva, která svého tvůrce téměř zastínila. Málokdo ovšem ví, že slavný spisovatel se živě zajímal také o nejrůznější záhady a paranormální jevy. Díky tomu spatřil světlo světa podivuhodný soubor povídek s neopakovatelnou hororovou atmosférou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2884
Zombie ve Stockholmu. Originální Lindqvist se snaží zjistit Jak zacházet s nemrtvými Recenze
Zombie ve Stockholmu. Originální Lindqvist se snaží zjistit Jak zacházet s nemrtvými
John Ajvide Lindqvist

10. května 2012, Jan Nohovec
John Ajvide Lindqvist se ve svém rodném Švédsku, u nás i po celém světě proslavil románem Ať vejde ten pravý, silně netradičním hororem, který rozboural upírský motiv přímo uprostřed edwardovské vlny. Nová kniha, která v originále následovala jen rok po slavném debutu, přepracovává téma zombií. A opět cílí na někoho úplně jiného, než je klasický cílový čtenář románů o hladových nemrtvých kanibalech.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3840
Rose Recenze
Rose
Holly Webbová

9. května 2012, Jan Kundera
Kdo by neznal příběhy o malém kouzelníkovi Harrym, ze kterého se postupně stal pokořitel lorda Voldemorta? A určitě vám něco řekne jméno Oliver Twist, klučina z románu Charlese Dickense. A teď si tyto dva hrdiny spojte do jednoho, ale oblečte ho do dívčích šatů a udělejte z něj roztomilou malou dívenku a máte Rose.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 8850
Magický herbář Petry Neomillnerové aneb Ve stručnosti může být krása Recenze
Magický herbář Petry Neomillnerové aneb Ve stručnosti může být krása
Petra Neomillnerová: Magický herbář

8. května 2012, Jana Šrámčíková
Kapesní vydání knih většinou nestojí za nic. Obvykle připomínají trochu ucelenější školní výpisky s podtrhanými fakty a seznamem klíčových slov. Chybí jen to barevné podtržení fixou. Kapesní průvodce světem magických rostlin, což je podtitul Magického herbáře, ale takový není. Čtenář se při čtení samozřejmě dozví spoustu důležitých věcí, ale nezapomene se při čtení také bavit a užívat si.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3220
Asterion - Stíny Erinu: Šíp v zádech Recenze
Asterion - Stíny Erinu: Šíp v zádech
Jan Č. Galeta

7. května 2012, Martin Bečvář
Příběh Šípu v zádech se odehrává ve světě Asterionu. Jeho hlavní hrdinkou je bohatá šlechtična, která se z dlouhé chvíle rozhodla podstoupit náročný trénink a stát se assasinkou. Nyní se pod jménem Vločka toulá každou noc po střechách města a zabíjí všechny, za jejichž hlavy dostane zaplaceno.

Číst článek dál | Diskuze (98) | Přístupů: 3826
Na půl cesty do hrobu (Noční lovci 1) Recenze
Na půl cesty do hrobu (Noční lovci 1)
Jeaniene Frost

5. května 2012, Renata Heitelová
Dvaadvacetiletá Cat z malého městečka v Ohiu je vinou jednoho neznámého upíra, který si užil s její matkou, poloviční upírka. Cat se za tento čin už šest let mstí – loví po nocích upíry. Má na stříbrném kůlu šestnáct zářezů, když onen osudný sobotní večer narazí v baru na upírského mistra Bonese.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5725
Homo špiritusus Recenze
Homo špiritusus
Andrzej Pilipiuk

2. května 2012, Jan Kundera
Již šesté pokračování příběhů slavného exorcisty amatéra Jakuba Vandrovce z polských Vojslavic. Kdo nezná, možná více pochopí z inzerátů… Exkluzivní rakve. Nové, použité, leasing. Stálí klienti – klimatizace zdarma. Kurzy buranství a sprosťáctví. Poslanci – 25% sleva. Betonování, zazdívání, likvidační práce. Pohřeb v ceně služby.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3112
World of WarCraft - Noc draka Recenze
World of WarCraft - Noc draka
Richard A. Knaak

1. května 2012, Jan Červenka
Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Jenže Richard A. Knaak se tohoto starého přísloví nedrží. A tak se všichni jeho hrdinové vrací na místo, kde se jejich osudy spojily – do nitra Grim Batolu. Ani tentokrát nepůjde o zrovna o idylický sraz abiturientů, ale o boj na život a na smrt za záchranu světa Azeroth.

Číst článek dál | Diskuze (101) | Přístupů: 3821
Akční Miroslav Žamboch zklamal. Visio in Extremis je průměr Recenze
Akční Miroslav Žamboch zklamal. Visio in Extremis je průměr
Miroslav Žamboch: Visio in Extremis

27. dubna 2012, Jan Nohovec
Upíři, sexy ženy, motorky, meče asijského stylu a spousta krve. Čtenářské názory na nejnovější knihu Miroslava Žambocha se možná liší jeden od druhého jako upír od vlkodlaka, ale na něčem se shodují – jako oddechovka to projde.

Číst článek dál | Diskuze (119) | Přístupů: 6392
Černý déšť Recenze
Černý déšť
Graham Brown

26. dubna 2012, Jan Kundera
Máte rádi mayskou civilizaci? Jste zvědavi, jestli je rok 2012 opravdu rokem, kdy náš svět skončí? Máte srdce objevitele či dobrodruha, nebo jste spíše špióni a rádi taháte za nitky v pozadí? Toto a mnohé jiné vám poskytne román Černý déšť. Nevěříte? Tak si ho přečtěte.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4109
Rudá jako rubín Recenze
Rudá jako rubín
Kerstin Gierová

25. dubna 2012, Veronika Stránská
Gwendolyn Shepardová žije ve vskutku zvláštní rodině – dnes a denně se u nich skloňují slova jako mystérie a její sestřenice Charlotte je celý život připravována na skutečnost, že se narodila jakožto nositelka genu a jednou bude moct cestovat časem. Všichni s napětím očekávají její první skok do minulosti a díky tomu je Gwen dost přehlížená. Co se ale nestane – Charlotte do minulosti vůbec neskočí, místo toho se ukáže, že nositelkou genu je Gwen. To ona totiž nečekaně skočí do minulosti…

Číst článek dál | Diskuze (118) | Přístupů: 5380
Svižná východní fantasy Povolání: Zaklínačka se vysmívá klasickým upírům Recenze
Svižná východní fantasy Povolání: Zaklínačka se vysmívá klasickým upírům
Olga Gromyko: Povolání: Zaklínačka

24. dubna 2012, Jan Nohovec
Jak je český fantasy rybníček malý, občas neuškodí, když do něj kromě anglo-amerických pasátů zavanou i jiné atmosférické jevy. Tentokrát se přikradl vánek od východu a přinesl příjemný humoristický příběh o zaklínačce, která nemá s Geraltem ani Lotou nic společného.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3918
Ve dvorech slunce – předpověděl mayský kalendář opravdu konec světa? Recenze
Ve dvorech slunce – předpověděl mayský kalendář opravdu konec světa?
Brian D'Amato: Ve dvorech slunce

19. dubna 2012, Jana Šrámčíková
Magické datum starých Mayů. Den, kdy má skončit svět. Všechny předpovězené katastrofy se už staly. Zbývá poslední. Tým vědců z blízké budoucnosti se snaží apokalypse zabránit. Ale co když odpověď leží přímo u zrodu tohoto proroctví?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3487
Mass Effect 4: Klam Recenze
Mass Effect 4: Klam
William C. Dietz

17. dubna 2012, Jan Červenka
Nový titul ze světa Mass Effectu má skvělé načasování, protože přišel v době vydání třetího dílu herní série a jedné z nejočekávanějších her roku. Nabízí tak skvělé zkrácení času při čekání než nastřádáte dostatečný obnos na pořízení hry, popřípadě nasytí hlad po dalším příběhu těch, kteří už Mass Effect 3 dohráli.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4092
Chvíle před koncem Recenze
Chvíle před koncem
Lauren Oliverová

14. dubna 2012, Anežka Dudková
Každý se asi alespoň jednou zamyslel nad tím, jaké je to po smrti. Přijdete do Nebe, či do Pekla? Reinkarnujete se? Nebo prostě po smrti není NIC? Ale přemýšleli jste někdy o posledním dnu před smrtí? S kým ho strávíte, co budete dělat? Jaké budou vaše Chvíle před koncem?

Číst článek dál | Diskuze (160) | Přístupů: 4139
Hon na lišku (Písně čarodějky II) Recenze
Hon na lišku (Písně čarodějky II)
Petra Neomillnerová

13. dubna 2012, Martin Bečvář
Poslední díla Petry Neomillnerové dost vykrádala sama sebe. Člověk měl pocit, že čte nový díl Tiny Salo, ve kterém jen někdo změnil jména hlavním aktérům a vyměnil kulisy města za středověké hrady. Hon na lišku se tak stal toužebně očekávaným odbočením od trendu děl z poslední doby a krok ke „staré dobré“ Neomillnerové v nejlepší formě.

Číst článek dál | Diskuze (122) | Přístupů: 4210
Death Note - Zápisník smrti 3 Recenze
Death Note - Zápisník smrti 3
Cugumi Óba a Takeši Obata

12. dubna 2012, Sabina Dudová
Když se někdo rozhodne změnit svět, měl by počítat s nesouhlasem některých lidí. Pokud toho navíc chce dosáhnout masovými vraždami zločinců, musí předpokládat, že lidem představujícím právní spravedlnost bude jeho jednání proti srsti. Když se na opačných stranách barikády ocitnou neústupní géniové, je zřejmé, že jejich duel nebude rychlý ani čestný.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4301
Neuvěřitelný magický zážitek: Malý, velký od Johna Crowleyho Recenze
Neuvěřitelný magický zážitek: Malý, velký od Johna Crowleyho
John Crowley: Malý, velký

10. dubna 2012, Zbyněk Ehrenberger
Smoky Barnable z Města přijde pěšky do Hvozdného, aby se oženil s Volnou Alicí Pivodovou. Netuší však, že to už bylo dávno předpovězeno kartami, a že i on je součástí Příběhu. Všechno je totiž součástí Příběhu. Mnozí by rádi věděli, jak skončí, ale jenom několika z nich se to opravdu podaří. Takhle začíná kniha Johna Crowleyho Malý, velký.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3802
Štvanice Recenze
Štvanice
Patricia Briggs

5. dubna 2012, Renata Heitelová
Patricia Briggs vytvořila v sérii o Mercy Thompsonové fungující, krásně magický současný svět, do nějž krom vlkodlaků vhodila i upíry, čaroděje, duchy i fae. Jenže vlci jí zřejmě nedali spát, obzvlášť jeden poloviční indián, a tak se můžeme začíst do příběhu Charlese a jeho nové družky Anny.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3966
Nepřizpůsobivý Lobo: Poslední Czarzian je zhmotněním snu každého puberťáka Recenze
Nepřizpůsobivý Lobo: Poslední Czarzian je zhmotněním snu každého puberťáka
Keith Giggen, Alan Grant: Lobo – Poslední Czarnian

4. dubna 2012, Ondřej Horák
Lobo je výsměchem všem snahám komiksových fanoušků, kteří chtějí toto médium zbavit nálepky pokleslé zábavy pro teenagery. Příběhy Loba jsou koncentrátem násilí, vulgarity a přebujelého ega. Lobo je sebestředný nástroj na zabíjení a je sexy.

Číst článek dál | Diskuze (6) | Přístupů: 3040