Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Vlci Sudet Recenze
Vlci Sudet
Petra Neomillnerová

3. ledna 2011, Radim Červenka
Nejznámější česká upíří sága o jedné nezbedné upírce se dožila už pátého pokračování. Není to pokračování ledajaké. Hlavní hrdinou je MUŽ! Všichni překvapením valí bulvy. Vždyť jsme tolikrát viděli zaklínat se Petru Neomillnerovou, že knížku z pohledu chlapa: NIKDY!

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 4524
Přechod Recenze
Přechod
Justin Cronin

2. ledna 2011, Renata Heitelová
Rok 2018, rok Nula, rok, kdy to všechno skončilo a začalo, rozdělovník na dobu „Předtím“ a „Potom“. Rok, kdy z přísně střeženého vojenského výzkumného zařízení došlo k úniku smrtícího viru, který zabil drtivou většinu populace Severní Ameriky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3870
Holomráz Recenze
Holomráz
Štěpán Kopřiva

31. prosince 2010, Jan Červenka
Kopřiva přišel s novým stylem Zabíjení – nepohřbí nás v Asfaltu, nenasype do nás ani tunu Olova, ani nám nezatíží Nitro Glycerínem. Tentokrát to bude úplně o něčem jiném, protože přichází Holomráz.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6220
Ďáblovo oko Recenze
Ďáblovo oko
Jack McDevitt

30. prosince 2010, Kamila Vozáková
Jack McDevitt píše úžasně všechny své vesmírné příběhy, s příjemným citem pro výběr postav a jejich charakterů. Pokud nečekáte něco, co vám obrátí svět vzhůru nohama, ale pouze zpříjemní dopolední probouzení, vydejte se lovit vlkodlaky s knihou Ďáblovo oko, která sice vybočuje z autorova dosavadního stylizování se do dobrodružství, v nichž objevujeme nejvzdálenější zákoutí vesmíru, osídleného doposud nepoznanými formami života.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6213
Vyděděnec Recenze
Vyděděnec
Howard P. Lovecraft

29. prosince 2010, Piter
V této sbírce se čtenář seznámí spíše s autorovou mystickou tvorbou. Autor rozehrává témata na pomezí snu a skutečnosti, která vynikají děsivými podrobnostmi, jež dokáží navodit hrůznou atmosféru i z běžných situací. Lovecraft je mistrem v tvorbě děsuplné atmosféry, která nemusí souviset jen s klasickými rekvizitami žánru, ale může být navozena pouhým popisem hudby či architektury. Jak děsuplnou atmosféru dokáže autor vytvořit jen z popisu pocitů, které má divák bizarního obrazu, bez toho, aby popsal obsah obrazu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5306
Tovaryš Recenze
Tovaryš
Alex Drescher

26. prosince 2010, Radim Červenka
Alex Drescher není zrovna nejznámější kapr v rybníku české fantastiky. Greenhorn od Bobří řeky už vůbec. Vždyť už vydal trojici knih detektivní fantasy. Jenže teď přišel s novým cyklem Prolnutí. A jeho první díl Tovaryš rozhodně zapadnout nehodlá.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 9626
Není cesty zpět Recenze
Není cesty zpět
Michael Marshall Smith

25. prosince 2010, David P. Stefanovič
Nejsem si úplně jistý, jak tuhle knihu zrecenzovat, aniž bych předem připravil čtenáře o všechnu tu srandu, kterou pro něj autor připravil. Buďme upřímní, on ji připravil sám pro sebe, s vypočítavostí zabijáckého pavouka upletl pavučinu, proti které nemá čtenářská moucha sebemenší šanci. Ale protože u vašeho čtení nakonec osobně přítomen nebude (Ha! Já si říkal, že ten jeho ďábelský plán musí mít skulinu!), můžete dát průchod své sebestřednosti a myslet si, že ta hra, na jejíž pravidla budete muset přistoupit, je tu pro vás.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3642
Výprava za Ptákem času Recenze
Výprava za Ptákem času
Loisel - Le Tendre

23. prosince 2010, Jan Červenka
„Ale nic moc, jako obyčejně. Bitky, honičky, únava, hlad, zmrzlé nohy, nadávky, pak usmiřování. Nemluvě o jedné… nebo dvou erotických narážkách. Zkrátka maličký epos a veliké trápení.“ Tak hodnotí své dobrodružství Tajemný neznámý a v zásadě s ním musím souhlasit. Až na to velké trápení, to jsem při čtení opravdu nezažil.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4377
Královna čepelí Recenze
Královna čepelí
Aaron Rosenberg

22. prosince 2010, Jana Poláčková
Milé děti, nehrajte si se zergy. Když už si se zergy hrajete, tak před nimi nezdrhejte. Když už před nimi zdrháte, „nezapomeňte“ jim na dvorku své kamarády či životní lásku. Když už jim tam své kamarády či životní lásku „zapomenete“, tak se pro ně nevracejte. A když se vracíte – tak se ničemu nedivte..

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3240
Ať vejde ten pravý Recenze
Ať vejde ten pravý
John Ajvide Lindqvist

21. prosince 2010, Kamila Vozáková
Román Johna Ajvideho Lindqvista Ať vejde ten pravý není jen dalším upírským příběhem, které v dnešní době převyšují v popularitě i červené knihovny. Nehledejte svůdně bledé, černým latexem potáhlé bytosti přicházející z dávné minulosti spolu se svými temnými schopnostmi a touhou po křehkém mase a zurčící krvi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3472
Královna Temnoty Ukázky z knih
Královna Temnoty
Černé drahokamy 3

19. prosince 2010, Anne Bishopová
Jaenelle vládne jako královna na dvoře Ebon Askavi, proto zkorumpovaná čistá krev už nemůže masakrovat její lid a zneuctívat její zemi. Ale kde se uzavřou dveře, může být prolomeno okno, a proto musí být nepřátelé zničeni jednou provždy

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3379
Informace
"Mistři písmen, učni slov" - pozvánka na 5. kolo! (PR)


17. prosince 2010, Míla Linc
Chcete se stát spisovatelem? Tak to máme pro vás jednu špatnou a jednu dobrou zprávu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3255
Město ze skla Recenze
Město ze skla
Cassandra Clareová

16. prosince 2010, Renata Heitelová
„Je tomu již tisíc let, co jsem byl naposledy přivolán na toto místo. Tehdy mne povolal Jonathan Lovec stínů a žádal mne, abych svoji krev smísil v Poháru s krví smrtelníků a stvořil tak pokolení bojovníků, jež tuto zemi zbaví démonů. Udělal jsem vše, oč mne žádal, a řekl jsem mu, že nic víc už pro něj neučiním. Proč mne tedy voláš tentokrát, nefilim?“

Číst článek dál | Diskuze (121) | Přístupů: 4482
Ať vejde ten pravý Recenze
Ať vejde ten pravý
John Ajvide Lindqvist

15. prosince 2010, Jana Poláčková
Upíři. V posledních letech se těší především roli neodolatelných milenců, drsných soukromých oček a existencionalis­ticky laděných dekadentů filozofujících místo nad sklenkou absinthu nad pohárem krve (nejlépe umělé či zvířecí). Vyrojilo se jich tolik, že i při zoufalém hláškování „volejte van Helsinga!“ pozvolna zapomínáme, proč na ně naši předkové chodili s řádně nabroušenými kolíky. Ne, nebylo to kvůli účesu Edwarda Cullena.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 4986
Střepy z Apokalypsy Recenze
Střepy z Apokalypsy
Vladimír Šlechta

13. prosince 2010, Radim Červenka
Tak nám Vláďa Šlechta napsal novou knížku. A hle! Žádné pohraničí, žádný Thompson, žádný Roger Schnirega. Dokonce to nebude fantasy, ale sci-fi! Ten Šlechta snad přifrčel s něčím úplně novým! Ale kdepak děti, tohle všechno tady bylo v 90. letech, když jste ještě neuměly číst. Akorát se nám to za skoro dvě desetiletí trochu proměnilo.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4779
Nejlépe chutná za studena Recenze
Nejlépe chutná za studena
Joe Abercombie

12. prosince 2010, Jiří Popiolek
Recept Joea Abercrombieho na čtivou a kvalitní knihu je v podstatě jednoduchý – vezme tisíckrát provařenou zápletku (aneb Dějiny pomsty od Hraběte Monte Christa po Kill Billa) a umístí ji do klasického fantasy světa. Aby si mohl trochu utahovat z typických klišé žánru, postaví vše na antihrdinech, pro které je slovo čest sprosté, a vše okoření všudypřítomným černým humorem a překvapeními, založenými na pravidle „nic není takové, jaké se na první pohled zdá“. A funguje to skvěle.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5532
Napořád Recenze
Napořád
Alyson Noëlová

11. prosince 2010, Zdenka Štouračová
Už z obálky je zřejmé, že Napořád je začátkem další ságy, jejíž hrdinové se poněkud vymykají běžným normám lidské společnosti. Ne, nejedná se o další dojemný příběh o těžkém životě upírů, (aspoň že tak), autorka si vybrala jiné tvory, kteří to nemají v našem materialistickém světě právě lehké.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3415
Královna čepelí Recenze
Královna čepelí
Aaron Rosenberg

10. prosince 2010, Jan Červenka
Uplynulo hodně vody a napadlo hodně sněhu od doby, co vyšla poslední kniha ze světa Starcraftu. Fanoušci mohou jásat, protože se Starcraft vrací a spolu s ním i někteří hrdinové – James Raynor a Sára Kerriganová. Jenže nezůstali úplně stejní…

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 4487
Hranice stínů Ukázky z knih
Hranice stínů
Noční anděl 2

9. prosince 2010, Brent Week
Kylar zavrhuje život nájemného vraha, když při Bohokrálově úspěšném převratu zahyne Kylarův mistr Durzo i jeho nejlepší přítel Logan. Začíná nanovo – nové město, noví přátelé a nová profese. Když však zjistí, že Logan je možná naživu a skrývá se, je Kylar postaven před trýznivou volbu – vzdá se navždy cesty stínů a bude žít se svou novou rodinou, nebo bude vše riskovat kvůli poslední zakázce?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4050
Z GILDY HLUCHÝCH ZATÍM STRACH NEMÁM… Rozhovory
Z GILDY HLUCHÝCH ZATÍM STRACH NEMÁM…
říká mladý, nadějný autor městské fantasy Pavel Renčín

8. prosince 2010, Martin Fajkus
Jenže ve světle podivných událostí, které provázejí vydání jeho nejnovější knihy nazvané Labyrint, se zdá, že možná bude muset v nejbližší době svůj postoj přehodnotit. Román měl totiž vyjít už před několika týdny, ovšem těsně před jeho distribucí se zjistilo, že v knize z neznámého důvodu chybí podstatná část textu. Bylo to pouhé nedopatření, nebo pečlivě promyšlená ukázka moci, jež má Renčínovi naznačit, že vládcové pražské kanalizace mají „dlouhé“ prsty?

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 7621
Pod Kupolí Recenze
Pod Kupolí
Stephen King

7. prosince 2010, Kamila Vozáková
Pokud se rozhodneme městečko Chester`s Mill obejít dokola, budeme svědky mnoha nepříjemných událostí. Někteří šťastnější ukončí své pozemské bytí jako na několik kusů rozčíslé flákoty masa. Ti méně šťastní skončí uvěznění pod něčím, co by se dalo odkoukat z filmu Star Trek. V každém případě to teď půjde se všemi od desíti k nule. A bude ještě hůř.

Číst článek dál | Diskuze (160) | Přístupů: 8302
KoprCon 2010 Reportáž
KoprCon 2010
29.11. - 31.11. 2010

5. prosince 2010, Radim Červenka
Impérium vrací úder, po třiceti letech. Star warsácké komiksy vrací úder po 18 letech. Dinosuaři vrací úder po několika stech miliónech let. A fanoušci se kvůli tomu rozjeli do Kopřivnice. Po roce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3611
Vlci Sudet Recenze
Vlci Sudet
Petra Neomillnerová

4. prosince 2010, Renata Heitelová
„Podívej, honit se se mnou po lese je… hloupost. Může to být i vražedná hloupost, když na to přijde, stejnej efekt, jako když hodíš kočku do psince, chápeš.“

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 4223
Vlci Sudet Ukázky z knih
Vlci Sudet
Tina Salo 5

3. prosince 2010, Petra Neomillnerová
Vraždou Kayovy příležitostné milenky začíná na Šumavě masakr, který má kořeny v časech dávno minulých. Tina je momentálně pryč a vyšetřovat zločiny jen v noci je zatraceně těžké…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3795
Přechod Ukázky z knih
Přechod


2. prosince 2010, Justin Cronin
Přechod přináší výpravný a zároveň akční apokalyptický příběh z nedaleké budoucnosti, jenž podle kritiků dosahuje úrovně Svědectví Stephena Kinga či Cesty Cormacka McCarthyho. Filmová práva na tento celosvětový bestseller na pomezí žánru thrilleru a sci-fi zakoupila společnost Fox 2000, realizace snímku se pravděpodobně ujme slavný režisér Ridley Scott (mj. Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor, Království nebeské či Robin Hood).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3364
Neuromancer Recenze
Neuromancer
William Gibson

1. prosince 2010, Kamila Vozáková
Nemyslím, že pokusit se dnes napsat klasickou recenzi na Neuromancera Williama Gibsona, je dobrý nápad. Kdo se opravdu potřebuje uvézt do prostředí a děje, měl by použít jednoho z mnoha dostupných zdrojů, které zastanou zdaleka i zblízka lepší práci.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4462
Vyhlášení výsledků Ligy Přispěvovatelů Liga přispěvatelů
Vyhlášení výsledků Ligy Přispěvovatelů


1. prosince 2010, Jan Červenka
Fanfáry znějí a soutěžící už určitě netrpělivě přešlapují na místě. A oprávněně, protože to bylo velké drama až do úplného konce.

Číst článek dál | Diskuze (11) | Přístupů: 4680
Žij a nenech žít Povídky
Žij a nenech žít


30. listopadu 2010, Dušan D. Fabian
Za dveřmi je Živého mě nedostanou, nová kniha Dušana Fabiana, poslední letošní příspěvek nakladatelství Brokilon. A v rámci jeho propagace můžeme zveřejnit celou povídku, která slouží jako prolog ke knize. Nechte si chutnat!

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4221
Není cesty zpět Ukázky z knih
Není cesty zpět
a minirozhovor s autorem

30. listopadu 2010, Michael Marshall Smith
Už se svým debutem ale autor zaznamenal nečekaný úspěch, když byl označen za jasný nový hlas post-kyberpunku, a zároveň za román získal ceny Philipa K. Dicka a Augusta Derletha, kterými se mohou pyšnit jen ti největší giganti jako jsou Stephen King, China Miéville nebo Neil Gaiman. My přinášíme ukázku s krátkým rozhovorem s autorem

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3445
(Ne)šťastné konce Ukázky z knih
(Ne)šťastné konce


29. listopadu 2010, Jim C. Hines
Jim C. Hines – autor populární trilogie o goblinovi Jigovi sice temné podzemní chodby opustil, ale žánru lehce úsměvné fantasy zůstal věrný. Tentokrát to „odnesly“ známé pohádkové postavy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3626