Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zažijte neuvěřitelnou cestu v Sandmanovském Peklu, Mike Carey: Peklo (Lucifer 5)

Carey Mike: Lucifer 5 - Peklo

Každý vede své bitvy. Dokonce i mocný Jitřní kníže, který musí prokázat, že je schopný dál šéfovat Peklu. Smyčky se utají a nepřátelé jsou čím dál blíž. Podaří se mu přelstít všechny, co mu stojí v cestě a dokázat, že je svého postu hoden?

Sandman. Toto jméno by měl povinně znát každý komiksový nadšenec a čtenář již pátého dílu Lucifera. Vždyť pávě odtud tento chlapík se sexy postavou a naprosto neodolatelným pohledem pochází. Tedy pochází. Jistě každý někdy zaslechl pojem spin-off a díky tomu vznikly příběhy o Jitřním knížeti, které si získaly na popularitě díky Sandmanovi.

Fascinující, děsivé, ale přitažlivé. I tak by se daly označit kresby vycházející z dílny čtyř pánů, kteří se na tomto dílku podílejí. Zobrazení Pekla je uchvacující. Navíc Jitřní kníže tu působí jako silná osobnost, která se nebojí činit rozhodnutí, za něž je ochotná zaplatit tu nejvyšší cenu. Uvědomuje si svoje povinnosti, ale zároveň také svoji sílu. A obojího umí využít natolik, aby v divokém světě pekelném přežil.

Mike Carey v 5 bodech

  1. Původem je to Angličan, přestože trvale žije v Americe.
  2. Dříve se věnoval učitelské profesi.
  3. Do komiksové podoby předělal knihu Neila Geimana Nikdykde.
  4. Píše i horor.
  5. Kromě Lucifera a řady dalších má na svědomí taková esa, jako jsou X-mani či Fantastická čtyřka.

Svět pekelného knížete je vyobrazen takovým způsobem, že si čtenář kromě obsahové stránky užívá i pestrost kreseb a barev. Jsou živé. Dýchají na čtenáře svým vlastním životem a vtahují ho o to více od příběhu. Hodně chytlavý je i způsob myšlení Jitřního knížete. To, jakým způsobem všechny očurá, je naprosto neuvěřitelné a vy si pak jen říkáte: „Dobře on.“

Pokud hledáte něco nového a neokoukaného, právě komiks Lucifer je tou správnou volbu. Po dočtení pátého dílu si plně uvědomíte, proč musel mít samostatný příběh. A božské kresby mu přidají ještě další úroveň geniality.

  • Mike Carey: Peklo (Lucifer 5)
  • Crew, 2013
  • překlad: Štěpán Kopřiva
  • obálka: Christopher Moeller
  • 168 stran, 499 Kč (v e-shopu Fantasye již za 449 Kč)
9. února 2014, Michaela Voláková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Lucifer 5 - Peklo

Lucifer 5 - Peklo
499 Kč 449 Kč