Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Z hrobníkovy lopaty do rukou Vikinga, Kelli A. Wilkins: Vikingova čarodějka

Wilkins Kelli A.: Vikingova čarodějka

Odaria je odsouzena k upálení kvůli čarodějnictví. V poslední chvíli se ze tmy vynoří horda Vikingů a jí se podaří utéct. Úsměv z tváře jí však zmizí hned, když si ji jeden z nich rozhodne ponechat.

Čarodějka Odaria byla vždy na obyvatele své vesnice hodná a pomáhala jim. To se jí ale vymstilo a nakonec skončila na hranici. Než se jim však podařilo čarodějku upálit, rozzuření Vikingové napadli jejich vesnici a následně se pár z nich rozhodlo Odarii zneužít. Na poslední chvíli jim v tom jejich vůdce Rothgar zabránil. Její záchrana ale nebyla zadarmo…

Odaria zjišťuje, že jediný způsob, jak zůstat v bezpečí, je v blízkosti Rothgara. Ten je na ni zprvu hodný a nic nevyžaduje. Po čase chce ale víc než jen blízkost a pohostinství čarodějky. Jedná se totiž o první dívku, která jej fyzicky přitahuje od doby, kdy ztratil svou ženu. Odaria mu však musí dát mnohem víc – pomoci mu najít jeho bratrance Orvinda, kterého na rozkaz strýce musí přivést zpět do svého domova.

Vikingova čarodějka nepatří zrovna mezi typické příběhy o čarodějích. Ačkoli má hlavní hrdinka sem tam nějaký záblesk těch schopností, příběh se na ně zaměřuje jen zčásti. Místo toho tu hlavní roli hraje vývoj vztahu mezi ní a Rothgarem, takže i hledání Orvinda je tedy přesunuto na druhou kolej.

Kelli A. Wilkins v pěti bodech

  1. Dělí svůj čas mezi psaní romantiky a spekulativní fikce.
  2. Vyrůstala v New Yorku.
  3. Je absolventkou Voorheesville High School, kde začala psát povídky na kurzech tvůrčího psaní.
  4. Získala titul BA v dramatických uměních z Hofstra University.
  5. Její kniha Vikingova čarodějka získala zlatou Ippy cenu za nejlepší romantickou e-knihu.

Kniha Kelli A. Wilkinsové si zakládá na romantice, a aby toho nebylo málo, člověk najde v příběhu i něco z erotiky. Pokud proto bude čtenář od Vikingovy čarodějky čekat rozsáhlou epickou fantasy, u tohoto příběhu ji nenajde. Místo toho se jedná spíše o lehké romantické čtení na pár odpolední, kdy člověk potřebuje zahnat čas a vyčistit si hlavu.

Přesto se zde najde i pár krutějších pasáží, protože vikingové nejdou pro ránu daleko a rádi své oběti nechávají trpět, takže některé scény nejsou nic pro slabší povahy. Za hlavní klad by se dala označit čtivost a v některých částech i napínavost příběhu. Taktéž zde čtenář bohudík nenajde žádný milostný trojúhelník, který je v poslední době velice častý. Záporem knihy je naopak neustálé dohadování hlavních postav, které často řeší nepodstatné věci už jen kvůli tomu, že Rothgar není zvyklý na odpor ze strany ženy, natož tak mladé.

Vikingova čarodějka je správnou volbou pro dárek, kterým člověk neurazí, a nepochybně nutí čtenáře vyhlížet další autorčino dílo.

  • Kelli A. Wilkins: Vikingova čarodějka
  • Alpress, 2014
  • Překlad: Bohumila Kučerová
  • Obálka: Tomáš Řízek
  • 278 stran, 269 Kč (v e-shopu Fantasye již za 242 Kč)
27. prosince 2014, Ester Kramná

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Vikingova čarodějka

Vikingova čarodějka
Vložit do pytle na zboží  Koupit 269 Kč 242 Kč