Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vydejte se po stopách jedné velké knižní legendy naší doby!, J. K. Rowlingová: Harry Potter – Cesta dějinami čar a kouzel

Rowlingová J.K.: Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Je to téměř až k nevíře, ale chlapec s jizvou na čele již oslavil své kulatiny. Nicméně pokaždé, když se zatouláte na stránky knih, vás jeho příběh zas a znovu pohltí, jako kdyby to bylo poprvé. Avšak už je tu s námi něco málo přes dvě dekády a stále mnoho nových příznivců propadají jeho kouzlu. Dnes a denně miliony dětí netrpělivě očekávají svůj dopis z Bradavické školy čar a kouzel.

I po dvaceti letech, které uplynuly od vydání první knihy Harry Potter a Kámen mudrců, vás dokonale promyšlený svět kouzelníků nepřestává překvapovat. Právě k příležitosti tohoto výročí pořádala britská knihovna originální výstavu, která bere skalní fanoušky na dobrodružnou cestu napříč magickou historií. Jenže ne každý měl to štěstí se na výše zmíněnou akci dostat, ale není třeba zoufat, protože existuje knižní předloha, která původní obsah vcelku věrně kopíruje.

Netřeba podotýkat, že již samotné nahlédnutí do této knížky mluví za vše. Cesta dějinami čar a kouzel představuje totiž opravdový umělecký skvost, jenž je k prasknutí narvaný nádhernými ilustracemi, z nichž mnohé jsou již známé z reedic, na kterých se podílel výtvarník Jim Kay, ale lze natrefit i na některé nové. Velkým bonusem jsou pak náčrty a skici samotné stvořitelky J. K. Rowlingové. Nechybí ani četná fotodokumentace zachycující zrod novodobé klasiky, která uchvátila malé i velké čtenáře fantasy literatury. Zkrátka a dobře, konečně si budete moci prohlédnout, jak vzniká literární dílo v praxi.

Kromě hezkého vzhledu se v tomto počinu nachází taktéž nespočet opravdu zajímavých informací. Velice pozoruhodný je i fakt, že tahle doplňková kniha se nevěnuje jen dobře známým a oblíbeným hrdinům, nýbrž nahlíží na kouzla jako na jednotný celek a provází čtenáře postupně celým jejich vývojem. Respektive pomáhá pochopit, jak lidé dříve vnímali jednotlivé jevy a co přesně považovali za magické a neobyčejné.

J. K. Rowlingová v pěti bodech

  1. Britská autorka, známá především kvůli sérii příběhů o Harry Potterovi, které se nyní dočkaly i ilustrovaného zpracování.
  2. Krom sedmičlenné ságy vydala spisovatelka i doplňkové příběhy jako Famfrpál v průběhu věků či Fantastická zvířata a kde je najít.
  3. Fantastická zvířata se v roce 2016 dočkala i filmového zpracování, charaktery postav však pomáhala dotvářet sama Rowlingová.
  4. Jedná se o 12. nejbohatší ženu v Británii.
  5. Je také autorkou detektivní série Volání Kukačky, kterou však píše pod pseudonymem Robert Galbraith.

Možná, že právě tenhle paperback bude klíčem k pochopení a uchopení myšlenkových pochodů spisovatelky, která pobláznila celý svět. Pozoruhodné propojení minulosti a současnosti vám totiž doslova vezme dech. Třešničkou na dortu je poté pohled do zákulisí. Dozvíte se například o existenci unikátních sběratelských kopií Bajek Barda Beedleho.

Jestli se považujete za fandy čarodějnického učně, tak byste tuto krásku na pultech knihkupectví neměli minout. Jednak se bude opravdu dobře vyjímat ve vaší knihovně, ovšem tím hlavním důvodem jsou bezesporu vědomosti, o které se zkrátka nemůžete ochudit. A navíc mít něco, co v sobě skrývá jak krásu, tak i poučení, se rozhodně vyplatí.

7. září 2018, Anastasja Vištalová

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel
Vložit do pytle na zboží  Koupit 399 Kč 359 Kč