Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Splnit si své sny jde i netradičně – výletem do budoucnosti, Rachel Harrisová: Příběh dvou staletí (Mé sladké šestnácté století 2)

Rachel Harrisová - Příběh dvou staletí

Každá dívka někdy snila o pohádkové budoucnosti – o bohatství, krásném domě a lásce, která by se směle vyrovnala té z Shakespearových her. Rachel Harrisová pojala tento námět v úplně novém světle a své hrdinky posílá do jiného století. V prvním díle se Cat Crawfordová vydala do renesanční Itálie. Jak se s výletem do budoucnosti vyrovná její sestřenice Alessandra, která je příkladem poslušné a vychované dívky?

Alessandra D’Angeli je unavena všemi povinnostmi, které coby příkladná renesanční dívka musí plnit. Po návštěvě sestřenky Cat z budoucnosti zatouží Alessandra po vlastním dobrodružství, které by ji trochu „probudilo“ a ukázalo, jak si pořádně užívat života. A hvězdy její prosbu vyslyší.

Alessandra se najednou ocitá v 21. století a rychle přichází na to, že to nebude až tak jednoduché, jak si myslela. Nové vymoženosti, zvuky a podivný styl oblékání – s tím vším si bude muset dívka poradit. Naštěstí je tu její nezkrotná sestřenka Cat, která jí se vším pomůže. Hodiny ale tikají a čas pomalu ubíhá. Alessandra si proto musí užít největší dobrodružství svého života, jak nejvíc to jde. Dokáže dívka z 16. století překonat dobové konvence a postavit se vlastní minulosti a hlavně – sama sobě?

Výlet do budoucnosti

Rachel Harrisová umístila děj své knihy do reálného světa. První a kratší část se odehrává v minulosti, konkrétně v renesanční Florencii, druhá pak v současnosti v americkém Los Angeles. Příběh dvou staletí je druhým, volně navazujícím dílem ze série Mé sladké šestnácté století, který sleduje osudy Alessandry, sestřenice hlavní hrdinky prvního dílu.

Rachel Harrisová v pěti bodech

  1. Rachel Harrisová vyrůstala v New Orleans, kde sledovala telenovely se svou babičkou a tajně četla romance patřící její matce.
  2. V současnosti žije v Houstonu se svým manželem a dvěma dcerami, které sama učí doma.
  3. Mé sladké šestnácté století je její debutové dílo.
  4. Na střední měla vlastní úžasnou oslavu „sladkých šestnáctin“, ta její jen nebyla vysílána v televizi.
  5. Miluje horké koupele a samozřejmě čokoládu.

Oproti prvnímu dílu, který se odehrával v minulosti a více se zaměřoval na kostýmy a dobové konvence, se Příběh dvou staletí více zaměřuje na reakce hlavní hrdinky na moderní technologie, módu a společenské chování. Místy je to sice trošičku přehnané, jelikož hlavní hrdinka by se se vším tak rychle nesžila, ale v kontrastu se samotným příběhem tyto drobné detaily zanikají.

Nesmí chybět láska

Autorčin styl psaní je opět lehký a velmi čtivý. Příběh se zavděčí především mladším čtenářkám, na své si ale přijdou i starší dámy. Velký prostor je tu totiž věnován i romantice a postupně se rozvíjejícímu vztahu mezi hlavní hrdinkou a jejím princem. I když je romance trošičku uspěchaná a maličko klišoidní, v příběhu funguje, a to je hlavní. Je to díky autorčině umění skvěle prokreslit a rozvinout charaktery svých postav. Neopomíná ani vedlejší postavy, což je v konečném výsledku velké plus.

Nechybí tu ani spousta vtipných scén a situací, které vznikají díky Alessandřině původu z minulosti. Samotná hlavní hrdinka během celé knihy neuvěřitelně duševně vyspěje. Čtenářům tak ukazuje, že není důležité, jaká je vaše minulost, ale to, co uděláte pro své sny o lepší budoucnosti.

Příběh dvou staletí je kniha, která zaujme především ženské čtenářky. Je to příběh o tom, jak je důležité jít si za svými sny a neohlížet se na ostatní. Příjemným zpestřením je i romantická linka příběhu.

  • Rachel Harrisová: Příběh dvou staletí (Mé sladké šestnácté století 2)
  • CooBoo, 2014
  • překlad: Kristýna Brunclíková
  • 328 stran, 229 Kč
9. října 2014, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).