Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Rozjeté Skalpy a Rex Mundi doplňuje bláznivý Joker, Crew 39

komiksový magazín: Crew2 - 39/2014

Crew 39 po dalších dvou měsících přináší pokračování příběhu Skalpů a Rex Mundi. Tentokrát tuto sestavu kompletuje další jednorázovka – Joker: Živě!. Nejnovější číslo Crwe opět nezklamává a čtenáři se tak dostává do rukou 74 stran téměř beze zbytku vyplněné kvalitními komiksy.

Stejně jako v prvním čísle nového ročníku Crwe, i v tomto se nenašlo moc prostoru pro text, a je tedy věnován zejména obrázkům s bublinami. Jako pokaždé si však nelze nechat ujít tradiční úvodník Jiřího Pavlovského, který se tentokrát zabývá budoucností a nabádá všechny zaryté komiksové fanoušky, aby nepřestávali Crew podporovat, protože jedině tak bude časopis i nadále žít.

Dále nechybí ani komiksová desítka, v níž dominují Garfield, Simpsonovi a Borgia a čtenář se také dozví pár informací o novém komiksu v tomto čísle. Mimo jiné dojde také na zajímavost, že Joker: Živě! pochází vlastně od Arvida Nelsona, autora komiksu Rex Mundi.

Konec se blíží

Může se zdát, jako kdyby Skalpy i Rex Mundi ani pořádně nezačaly, ale opak je pravdou – jistě se blíží ke svému konci. Alespoň, co se týče pravidelného vydávání v Crwi. Pokud se čtenář zpětně u každého z příběhů ohlédne, zjistí, že se toho stačilo udát celkem dost.

Skalpy ve čtvrté části změnily své dosavadní tempo. Odklonily se od hlavní linie a začínají řešit vedlejší záležitosti. Akce znatelně ubývá, nyní se řeší zejména psychologie postav, což komiksu dodává opět trochu jiný rozměr. Skalpy tak zanechávají čtenáři pocit velkého klidu před bouří.

Rex Mundi je tempo téměř identické, mohlo by se říct až téměř sáblíkovské. V páté části tohoto temného příběhu se děj nějak závratně neposune, ale je až s podivem, co vše dokáže dvojice Arvid Nelson a Eric J na pár obrázcích zachytit a čtenářům sdělit. Kresba plná všelijakých stínoher vystihuje hutnou atmosféru a naznačuje, že finále bude mít co nabídnout.

Jednorázovka na pobavení

Joker: Živě! v prvé řadě zaujme svou kresbou, která je surová a mnohdy až dost groteskní – v dobrém slova smyslu. Jako každý Joker, je i ten Nelsonův hezky praštěný a ve svých činech mírně řečeno nekonvenční. Samotný námět příběhu vypadá jako zvrácený sen, jenž se někomu zdál po účasti na nějaké drsné party.

Co je ale na Jokerovi nejzajímavější, je fakt, že se nejedná pouze o komiksovou jednorázovku, jejímž hlavním cílem je čtenáře pobavit, ale taky člověka donutí zamyslet se. Kdo by si totiž myslel, že půjde o příběh bez hlavy a paty, byl by na omylu. Arvid Nelson s Alexem Sanchezem si za pomoci Jokera utahují z televizních producentů a odsuzují jejich honbu za sledovaností. Dá se tedy říct, že Joker: Živě! svou všeříkající narážkou spoustu lidí mile překvapí.

29. března 2014, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Crew2 - 39/2014

Crew2 - 39/2014
149 Kč 134 Kč