Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Pokračování Zrcadlového světa zavede čtenáře do alternativního Hollywoodu a Barcelony, Christophe Arleston, Alessandro Barbucci: Ekhö – Zrcadlový svět 3+4 (Modrá Crew 2)

Arleston Christophe: Modrá Crew 2: Ekho - Zrcadlový svět 3+4

Když se do oběhu vrátila po letech Modrá Crew, tentokrát v novém formátu a s dvěma příběhy ze světa Ekhö na úvod, bylo to velmi příjemné překvapení. Po čtvrt roce se fanoušci dočkali pokračování, které přineslo opět další dva sešity série Ekhö, a to na rovných 100 stránkách. A každý, komu se start Modré Crwe líbil, si další díl rozhodně nemůže nechat ujít.

V tom prvním z příběhů se Mravena a Jurij vydají do Hollywoodu, aby pro svoji agenturu získali nikoho menšího, než samotnou Normu Jean (která velmi nápadně připomíná alternativní verzi Marilyn Monroe). Ta je ale hned druhý den nalezena mrtvá, přičemž vše mluví pro sebevraždu. V Mraveně se ale usadí Normin duch, a tak Jurijovi s prikónem Sigisbertem nezbývá nic jiného, než záhadu vyřešit, aby se Mravena vrátila zpět do normálu.

Další příběh zavede hrdiny pro změnu do Barcelony, poté, co je zaměstnankyně Mraveniny agentury Grácie zatčena a obviněna z krádeže. Samozřejmě neprávem, to dá rozum – jenže vysvětlujte to policii. A tak trojici hlavních postav nezbude nic jiného, než aby případ vyřešili sami. Jenže tentokrát Mravenu neovládne duch žádné zesnulé osoby, nýbrž vědomí kočky, která si vůbec není jistá, jestli žije, anebo je mrtvá.

Autoři v pěti bodech

  1. Christophe Arleston strávil dětství na Madagaskaru a v Paříži. Vystudoval žurnalistiku v Marseille.
  2. Spousta jeho děl se odehrává ve světě Troy, u nás jsou známé například Trollí války. V roce 2010 byl nejprodávanějším komiksovým autorem ve Francii.
  3. V řadě Ekhö mu nedávno vyšel už pátý díl. Očekává se, že jich bude celkem devět.
  4. Alessandro Barbucci pochází z Itálie, kde pracoval pro pobočku Disney.
  5. V ČR je známý např. díky sešitům W.I.T.C.H., které u nás vydával Egmont.

Je škoda, že příběh všech čtyř dílů série má velmi podobnou strukturu, i když tentokráte s příjemnými vylepšeními (kupříkladu již zmíněné posednutí Mraveny kočkou). Kdyby se scénárista pokoušel rozehrávat nějaký děj na pozadí napříč všemi díly, jistě by to komiksu prospělo. Ale i když je děj druhé Modré Crwe z těch jednodušších, čtenáře nudit nebude. A navíc Ekhö opět kresbou všechny nedostatky bravurně dotahuje.

Ztvárnění obou měst je působivé a čtenář může rozeznat nejedno skutečné místo. To platí i o některých postavách, které vzhledem i charakterem odkazují na významné osobnosti. Navíc děj odehrávající se v Hollywoodu poskytl kreslíři spoustu prostoru pro nespočet drobných filmových referencí, kterých si čtenář mnohdy na první přečtení ani nevšimne. Však ten, kdo má za sebou už předchozí díl, moc dobře ví, že na kresby Alessandro Barbucciho je radost pohledět. Ať už se jedná o ladná děvčata, anebo roztomilé prikóny.

Pokračování Ekhö nepřináší do universa nic nového, spíš jen další dávku toho samého. A to je samozřejmě v pořádku, protože první díl byl čtivý, nenáročný a vypadal parádně. Šestý díl série na světě ještě není, ale až bude, tak ho nakladatelství Crew určitě zváží jako variantu pro další Modrou Crew (o čemž si posléze rozhodnou sami předplatitelé online). Zatím si čtenáři můžou čekání zkrátit třeba třetím dílem série, ve kterém je tentokrát Okko, akční fantasy ze světa inspirovaného historickým Japonskem.

  • Christophe Arleston, Alessandro Barbucci: Ekhö – Zrcadlový svět 3+4 (Modrá Crew 2)
  • Crew, 2017
  • překlad: Richard Podaný
  • obálka: Alessandro Barbucci
  • 100 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
26. dubna 2017, Jan Holan

Modrá Crew 2: Ekho - Zrcadlový svět 3+4

Modrá Crew 2: Ekho - Zrcadlový svět 3+4
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč