Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Naděje? Jen pouhá past Andrewa Fukudy!, Andrew Fukuda: Past (Hon 3)

Fukuda Andrew: Past

Vlak uhánějící z Misie našel svůj cíl. Obavy Gena a jeho přátel se potvrdily, když zajeli do tunelu pod Palácem, kde sídlí Vládce upírů. V naprosté tmě slyší jen malé cvaknutí. Znamení, že se otevírají mříže vlaku, jež nejdou znovu zavřít. Teď začíná boj nanovo. Podaří se jim všem přežít?

Poslední díl trilogie Hon navazuje přímo na předchozí díl. Hlavní hrdinové se nacházejí ve vlaku z Misie a za sebou nechávají jen smrt. Země mléka a medu je zničená řáděním soumračníků, kteří se zúčastnili honu. Všichni však zde našli v ranních paprscích slunce smrt, všichni až na jednoho – Záři. Ta odkrývá dávná tajemství, jenž neměla být nalezena a chystá se zpět do metropole, kam také směřuje vlak plný dívek z Misie. V cestě ji však nebude stát jen sluneční svit, ale i Gen, který se stal jejím nepřítelem.

Pomalu přivykám tmě, a když se ohlížím k vlaku, vidím dívky uvnitř. Do tmy slabě září jejich oči, dychtící po nějaké útěše. Jenže my pro ně žádnou nemáme. (str.9)

Zatímco v předchozích dílech Andrew Fukuda zásoboval čtenáře množstvím otázek bez odpovědi, v poslední knize tajemství vyplouvají na povrch a odhalují tak poněkud děsivou pravdu. Cesta k ní je navíc nebezpečná a složitá. Ve světě, který připomíná ten náš, se čtenář určitě nudit nebude.

Andrew Fukuda v pěti bodech

  1. Narodil se na Manhattanu a vyrůstal v Hongkongu.
  2. Je z jedné poloviny Číňan a z druhé Japonec.
  3. Vystudoval historii na Cornellově univerzitě, pak pracoval v manhattanské Čínské čtvrti.
  4. Jeho první kniha Crossing se umístila mezi deseti nejlepšími na žebříčku „prvotin“ a krimi románů za rok 2010.
  5. Druhá kniha, kterou napsal, započala stejnojmennou trilogii Hon.

Gen, z jehož pohledu je vyprávěná větší část příběhu, urazil velmi dlouhou cestu. Z nepřístupného kusu kamene, jak působil v prvním díle, je teď člověk, který dokáže, milovat, nenávidět, bát se a dokonce snít. Jeho proměna jej učinila mnohem přístupnějšího čtenářům. Pravděpodobně i to má svůj podíl na tom, že druhý a třetí díl série je mnohem čtivější než ten první.

Kromě Sisy, jež ve většině případů stejně poslouchá jen Gena a její charakter zůstává víceméně stejný celou sérii, dostává větší prostor v příběhu Záře. První láska hlavního hrdiny, jež se přeměnila v soumračníka. Prostřednictvím jejích vzpomínek je nám přiblížena nejen její minulost, ale i Genova. Svou největší roli však sehraje až v závěru knihy.

Čtivě napsaným druhým dílem stanovil autor pro závěrečný díl série laťku hodně vysoko. Poslední díl je ovšem napsaný ve stejném duchu. I když se Fukuda opět rád věnuje podrobným popisům, ty tentokrát děj nezpomalují, ale ještě mu přidávají na spádu. Od začátku knihy akce střídá akci, takže čtenář nemá pomalu ani čas se nadechnout, jak bude knihu hltat až do hořkosladkého konce. Past je proto velmi důstojným zakončením celé akční trilogie.

  • Andrew Fukuda: Past (Hon 3)
  • Fragment, 2015
  • překlad: Jakub Kalina
  • obálka: Kamila Flonerová
  • 350 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
5. června 2015, Ivana Scholzová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Past

Past
249 Kč 224 Kč