Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Komiks Zero: Trojka je ubitá k smrti, Aleš Kot: Vlčí něha (Zero 3)

Kot Aleš: Zero 3 - Vlčí něha

Třetí díl špionážní série utopil Aleš Kot, český scénárista pracující v USA, v rozvleklé akční scéně. Dějových zvratů je poskrovnu, ran pěstí přespříliš.

Eroticky laděný začátek odpoví těm, kteří by uvažovali o koupi knihy dětem: Zero je komiks pro dospělé, nejen kvůli násilí a hrubému jazyku. Vedle toho je to ale také dílo plné špionů – a stejnojmenný hrdina je tím nejlepším v dějinách své agentury. Jenže té se rozhodl dát vale. A jak známo, agentury tohoto typu nemají odchod ze zaměstnání ve smlouvách, nemají totiž ani ty smlouvy. A tak se snaží Zerův nový a klidný zničit, respektive, chtějí ho přivést zpět.

To se jim povede, ovšem pouze dokud centrálu agentury nenapadnou neznámí útočníci. V tu chvíli totiž kniha v podstatě končí. Následujících čtyřicet stran (z celkových sto třiceti šesti) Aleš Kot věnuje pěstnímu souboji s narušiteli základny. Čtenář tak celou jednu třetinu knihy sleduje krvavé laškování dvou postav, někdy brutální, jindy méně. Série je zajímavá náznaky propleteného děje, který vypráví skrz zašifrované otazníky, jenže pokud se souboje účastní hlavní hrdina, výsledek klání je jaksi předpovídatelný.

Celá ta krvavá tahanice je zbytečnou a nudnou skvrnou v jinak tajemně přitažlivém příběhu. Vlčí něha řekne i trochu o původu viru, který pravděpodobně zmutoval svět, na jednu knihu je to ale málo. Nezbývá než vložit naději ve finále Ti, kdo hoří, které vyjde v září.

  • Aleš Kot: Vlčí něha (Zero 3)
  • Crew, 2016
  • překlad: Filip Škába
  • obálka: Tom Muller
  • 136 stran, 369 Kč (v e-shopu Fantasye již za 332 Kč)
15. května 2016, Ondřej Horák

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Zero 3 - Vlčí něha

Zero 3 - Vlčí něha
Vložit do pytle na zboží  Koupit 369 Kč 332 Kč