Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Jedna kapka krve může mít velkou moc, zvláště v Magii krve, Tessa Gratton: Magie krve

Gratton Tessa: Magie krve

Silla Kennicotová se stále úplně nevyrovnala s tragickou smrtí rodičů, kteří zemřeli před několika měsíci. Zbyl pouze bratr Reese, který se o svou sestru pečlivě stará. Vše se změní ve chvíli, kdy Silla obdrží tajemnou knihu plnou zaklínadel s podivným vzkazem. Ve stejné době se do města přistěhuje Nicholas Paradee, kterého se Sillou spojuje jediná věc – magie krve. Jediná kapka by mohla být klíčem k tajemstvím Silliny rodiny…

Vzpamatovat se z traumatické smrti někoho blízkého trvá dlouhou dobu. Zvláště, když se jedná o vaše rodiče. Silla patřila ke škole k oblíbeným holkám, které byly středem pozornosti všech kluků. To se změnilo. V ten nejpřekvapivější okamžik se objevuje podivná kniha se vzkazem, který změní mladé dívce život. Kniha obsahuje dědictví, které musí Silla přijmout. Dědictví plné krve.

Nicholas se do města přistěhoval teprve nedávno, ale setkání se Sillou, ještě k tomu na hřbitově, ho poznamenalo. Nick tuší, že se kolem dívky děje něco nebezpečného. Dost možná to má co dělat s magií krve, na kterou se Nick ze všech sil snaží zapomenout. Jak daleko oba hrdinové zajdou a kolik krve obětují, aby zahnali temnotu, která pomalu začíná sílit?

Krev, kam se podíváš

Tessa Gratton zasadila děj své knihy do malého městečka, kde se toho moc neděje, a zdánlivě obyčejný příběh okořenila nadpřirozenem v podobě magie krve. Díky svému námětu by se mohla Magie krve zařadit mezi originální tituly, které čtenáře zaujmou neotřelým nápadem, autorčin styl ale nemusí sednout každému.

Tessa Gratton v pěti bodech

  1. Narodila se v Japonsku, kde její otec sloužil v americkém námořnictvu.
  2. Ve svých sedmi letech chtěla být paleontologem či čarodějem.
  3. Získala bakalářský titul v Gender Studies.
  4. Nyní žije se svým partnerem, kočkami a psem v Kansasu.
  5. Mimo Magii krve vydala v červnu 2013 první díl z plánované série inspirované norskou mytologií.

Příběh má pomalý rozjezd a v podobném duchu se nese celá kniha. Je vyprávěn z pohledu obou hlavních hrdinů, Nicholase i Silly, a tak má čtenář možnost pohlédnout na příběh z více perspektiv. Zpestřením jsou úryvky z deníku Josephine Darlyové, která sehrála v historii magie krve důležitou úlohu, a je tím pádem velmi důležitá pro pochopení všech událostí v knize.

Protiklady se přitahují

Hlavní hrdinka Silla je tak trochu podivínka. Musí se vyrovnat se smrtí rodičů a nečekaným dědictvím, které jí spadne do klína. Silla není žádná třasořitka, a tak se se vším popere s velkou grácií. Nicholas je oproti tomu opředen pavučinou tajemství, přes kterou se musí Silla dostat, aby nahlédla pod povrch a objevila šokující tajemství. Velkou výhodou je to, že autorka vytvořila skutečné hrdiny s reálnými problémy, s kterými se dá ztotožnit.

Magie krve je kniha, která zaujme především mladé čtenáře. I přes pomalý rozjezd si kniha najde své fanoušky díky neotřelému nápadu, akčním scénám a překvapivému konečnému rozuzlení, které mnohým vezme dech.

  • Tessa Gratton: Magie krve
  • Knižní klub, 2013
  • překlad: Jana Kunová
  • 352 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
8. října 2013, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Krvavé deníky 1 - Magie krve

Krvavé deníky 1 - Magie krve
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč