Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Druhé Gunsmith Cats vzkazují: Nepodceňujte ženskou sílu, Keniči Sonoda: Gunsmith Cats 2

Sonoda Keniči: Gunsmith Cats 2

Gunsmith Cats se v roce 2015 vrátily ještě jednou, těsně před Vánoci. Rally Vincentová a Minnie-May Hopkinsová do toho i ve druhém díle umí pořádně praštit, nerozpakují se vytáhnout zbraň či nějaký granát, i když jde opravdu do tuhého. Opravdu, není radno si s nimi moc zahrávat.

Rally a Minnie May opět stojí tváří v tvář gangsterovi Beanovi a dalšímu zločinci Greyovi. Těm se podaří při pouhé pozorovací akci zajmout jako rukojmí Minnie May a Rally tak nemá jinou možnost, než oba zloduchy pronásledovat. Jenže tím se zcela neúmyslně dostává do spárů mafiánce Goldie, která si na Rally brousí zuby. Chystá se jí totiž ze života udělat peklo.

Když už nevíš coby, dej tam prsa

Gunsmith Cats pokračují ve své krasojízdě. Vlastně v akční a šílené krasojízdě, kdybychom měli být přesní. A taky lechtivé, napínavé a chvílemi i dojemné. Na to vše člověk v druhém díle Gunsmith Cats postupně přijde. Tato manga série sice má ten správný feeling klasických akčních béčkových filmů z osmdesátých či devadesátých let, nicméně se nejedná pouze o laciné potěšení, které by lahodilo oku.

Manga jako taková má drajv, jednotlivé prvky jsou umně zkombinované a podány v takovém poměru, že má člověk pocit, že zde nic není navíc a nic nechybí. Čtenář dostane na podnose automobilové honičky (jež jsou opravdu precizně zpracované a dokážou zcela lehce vtáhnout), přestřelky, pěstní souboje, lechtivé scény, drsné hlášky i humorné scény.

I díky rozhodnutí Crwe vydávat v Česku omnibusovou verzi Gunsmith Cats, se člověk bude tetelit radostí, jakou porci akčního čtení obdržel. Keniči Sonoda na zhruba 460 stranách ukazuje ženskou sílu v plné kráse. A i ve druhém díle je krásné číst, jak Rally láskyplně mluví o svých milovaných palných miláčcích a Minnie May nedá dopustit na nějaký ten granát.

Právě ona roztomilost těchto dvou slečen v kontrastu s láskou ke zbraním je to, co mangu pohání. Společně s kombinací akce a klasických vtipných hlášek na odlehčení napjaté situace je to trefa do černého, která musí zaručeně fungovat u každého čtenáře. Kdo se nebude bavit, nemá to v hlavě v pořádku.

  • Keniči Sonoda: Gunsmith Cats 2
  • Crew, 2015
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Keniči Sonoda
  • 466 stran, 469 Kč (v e-shopu Fantasye již za 422 Kč)
13. března 2016, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Gunsmith Cats 2

Gunsmith Cats 2
Vložit do pytle na zboží  Koupit 549 Kč 494 Kč