Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Domy ticha: Jitřní kníže začne splácet dluhy, Mike Carey: Domy ticha (Lucifer 6)

Carey Mike: Lucifer 6 - Domy ticha

Lucifer, Jitřní kníže, nezapomíná, že i on musí splácet dluhy. A tak začne sestavovat posádku, která se vydává na záchranu dvou duší. Podaří se mu nemožné a zachrání Ealine a Mony z Domu ticha, kde je mučí?

Lucifer má konečně to, co chce. Vlastní místo, kde může být pánem. Jeho nepřátelé leží bradou vzhůru anebo uklizeni na místech, kde mu nemohou škodit. Proto se může podívat na zoubek svým starým záležitostem. Jedním z nich je dluh vůči mladé dívence, která je pro Jitřního knížete mnohem důležitější, než by se na první pohled mohlo zdát. I proto se spojuje s lidmi tak rozdílnými, že víc to snad ani nejde, a plaví se s nimi na lodi Nalfgar. Podaří se jim splnit nemožné a vysvobodí duši malé holčičky z věčného utrpení?

Náš hrdina se řadí mezi nejzápornější postavy v celé historii lidstva. Tady je dotažený do takové dokonalosti, že mu čtenář drží všech dvacet, i když ví, že to byl on, kdo zradil Boha, Anděly i samotné peklo. Je fascinující, jak teď letí záporné postavy a nakolik nás dokáží okouzlit. Čtenář si uvědomuje, že to, co Jitřní kníže dělá, má dvě strany mince, ale i přes to všechno mu fandí. Jemu a jeho souputníkům. V jeho posádce najdeme skřety, anděly, duchy, ale také lidi, kteří tu mají své zastoupení v podobě dvou velmi rozporuplných charakterů.

Mike Carey v pěti bodech

  1. Původem je to Angličan, přestože trvale žije v Americe.
  2. Dříve se věnoval učitelské profesi.
  3. Do komiksové podoby předělal knihu Neila Gaimana Nikdykde.
  4. Píše i horor.
  5. Kromě Lucifera a řady dalších má na svědomí taková esa, jako jsou X-meni či Fantastická čtyřka.

Domy ticha jsou především pro příznivce, kteří mají s tímto hrdinou zkušenosti z předchozích dílů. Málokdo by začínal číst sérii v polovině, s čímž autor počítá. A tak se tu nesetkáváme s připomínáním, co se dělo dřív, ale rovnou jsme vtažení do nové akce, které má své zvláštní kouzlo.

Celkové vyobrazení Domů ticha je totiž neuvěřitelné a zajímavě propracované a čtenář jenom fascinovaně přihlíží hře, kterou autor se svými postavami rozehrál. Je neuvěřitelné, jak samostatně se vyvinul hrdina, který měl být jen další krátkou kapitolou ve známém Sandmanovi. Jitřní kníže je důkazem, že i menší hrdinové mohou dostat svůj vlastní příběh. A tak se před námi otevírá již šesté dobrodružství, které je tentokrát spíše trochu procházkou v růžové zahradě. Po všech těch peripetiích si Lucifer trochu toho odlehčeného dobrodružství zaslouží.

  • Mike Carey: Domy ticha (Lucifer 6)
  • Crew, 2014
  • překlad: Štěpán Kopřiva
  • obálka: Christopher Moeller
  • 144 stran, 449 Kč (v e-shopu Fantasye již za 409 Kč)
8. srpna 2014, Michaela Voláková

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Lucifer 6 - Domy ticha

Lucifer 6 - Domy ticha
449 Kč 404 Kč