Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Arrow: Pomsta chutná sladce, ale ne pokaždé, Oscar Balderrama, Lauren Certo: Arrow - Pomsta

Balderrama Oscar & Certo Lauren: Arrow - Pomsta

Arrow je postava, která si jak na komiksovém, tak i seriálovém poli vydobyla určité místo a popularitu. A to vedlo ke vzniku knižní verze tohoto příběhu. Stejně jako u knižní varianty Živých mrtvých, i v této knize ale nehraje hlavní roli nejdůležitější postava, tedy Oliver Queen, ale tři jedinci, kteří se snaží udělat mu ze života peklo.

Slade Wilson. Isabel Rochevová. Sebastian Blood. Tři různorodí lidé, s odlišnými cíli, s jinými potřebami. Spojuje je ale jedna věc. Touha se pomstít a ničit. Pomstít se rodině Queenových, a to především Oliverovi, který vstal z mrtvých a v temnotě noci na sebe bere podobu zeleného lučištníka a ochránce společnosti.

Kniha Arrow – Pomsta vznikla na motivy seriálu od televizní stanice CW a jedná se o první z řady plánovaných románů, na kterém se podíleli Lauren Certo, scénáristka a asistentka produkce seriálu Arrow a Flash, a Oscar Balderrama, známý televizní scénárista. Společně přivedli na stránku knihy dosud nevyřčený příběh o vzestupu a pádu.

Příběh se dělí na čtyři části a první tři se zaměřují na hlavní protagonisty. Setkáváme se tak se Sladem Wilsonem na odlehlém ostrově, kde poprvé potkal Olivera Queena. Jeho osud ho pak na chvíli vrátí do náruče své rodiny, ale jeho odhodlání a vlastní zatvrzelost ho nutí jít a pomalu spřádat plány, jak zničit rodinu Queenů. Isabel Rochevová je zase kariéristka. Od nástupu na stáž si budovala slibnou kariéru a to jak profesionální, tak i milostnou. Rodina má ale vždycky přednost a Isabel tak skončila se zlomeným srdcem. Trojlístek pak doplňuje Sebastian Blood, který si pomalu, ale jistě buduje cestičku dráhy starosty. Cestu mu ale pořád někdo ztěžuje a proto přijme nabídku od Sladea a Isabel a zapojí se do jejich plánu.

Autoři v pěti bodech

  1. Lauren Certo se živí jako scénáristka a asistentka produkce.
  2. Spolupracuje se společností Warner Bros, kde píše pro seriály Sběratelé kostí, Flash a Arrow.
  3. Oscar Balderrama je americký televizní scénárista a koordinátor scénáře.
  4. Podílel se na tvorbě právního dramatu stanice ABC Eli Stone s Johny Lee Millerem v hlavní roli.
  5. Společně s Lauren Certo pracuje na seriálu Arrow.

První tři části představují hlavní postavy této knihy, přibližují jejich minulost, útrapy a důležité události v jejich životě a hlavně zachycují podstatu jejich nenávisti, tedy důvody, proč se rozhodli ponížit a zničit významnou a bohatou rodinu. Autoři se zaměřili nejen na podstatné střípky, ale i na citové rozpoložení, jejich vnitřní rozervanost a odhodlání jít i přes mrtvoly. Jejich pomsta pak graduje v poslední čtvrté části, která je nejrozsáhlejší a po dějové stránce nejvíce zajímavá. Převážně rozvleklý styl vyprávění tak začne být živější, poutavější a hlavně akčnější. Samotný Oliver Queen alias Arrow se na scéně objeví jen minimálně, povětšinou v diskuzích nebo při souboji se svými nepřáteli.

Arrow – Pomsta bude pro příznivce seriálu asi trochu překvapující. Příběh totiž nedisponuje akčními scénami, vtipnými hláškami nebo napětím. V tomto románu hrají hlavní roli intriky, podrazy, politické machinace nebo rodinné pletky. Díky tomu se z knihy stává jakási úvodní kapitola, která má za úkol především ukázat jiný úhel pohledu a seznámit čtenáře s tím, co se děje na pozadí seriálu.

  • Oscar Balderrama, Lauren Certo: Arrow – Pomsta
  • Baronet, 2016
  • překlad: Martin König
  • obálka: Warner Bros
  • 328 stran, 349 Kč (v e-shopu již za 314 Kč)
2. února 2017, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Arrow - Pomsta

Arrow - Pomsta
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč